{ "title": "3 Renkli Patates Salatası", "image": "https://www.patatessalatasi.gen.tr/images/3-renkli-patates-salatasi.jpg", "date": "21.01.2024 16:21:18", "author": "Şide", "article": [ { "article": "
3 renkli patates salatası özellikle kabul günlerinde yapılan bir salata türüdür. İçerisinde kullanılan malzemelerin bolluğu ile besin değeri de yüksek olan bu salata her mevsim yenilebilir. Buzdolabı dışında saklanması sakıncalıdır. Sulanmaya meyilli olduğu için yapıldığı saatler içerisinde tüketilmesi uygun olacaktır. Çocuklara yararlı olacak sebzeleri barındırmaktadır.

Malzeme listesi
Nasıl Yapılır?

Tencerenin içerisine iyice yıkanan patatesleri koyalım ve üzerine çıkacak şekilde su ile dolduralım. Haşlanmaları için ocağa koyalım. Bu esnada bir püf noktası, vakit sıkıntısı yaşayanlar düdüklü tencere kullanmaları halinde patateslerin haşlanma süresini yarı yarıya düşürebilirler.

Patatesler haşlanırken salatanın rengini verecek olan sebzelerin doğranma işlemleri başlatılabilir. Sirkeli suda bekletilmiş olan yeşilliklerin doğranması için bir kesme tahtası alalım. Doğrama işlemine ilk olarak maydanozdan başlayalım. İkinci sırada havuçları rendeden geçirelim. Son olarak mor lahanayı ince bir şekilde doğrayalım.

Haşlanmış olan patateslerin son durumunu gözden geçirmek için bir çatalı batırmak suretiyle kontrol edelim. Piştiğinden emin olunan patatesleri soyalım ve bir ezici yardımı ile iyice ezelim. Ezilmiş olan patateslerin 3 ayrı karıştırma kabına eşit miktarlarda olacak şekilde bölelim. Mor lahanayı kâsenin birine ve rendelenmiş havucu diğerine ilave edelim. Son kâsenin içerisine ince kıyılmış olan maydanozu ilave edip, renkleri ortaya çıkaralım. Ufak bir kâsenin içerisine limon, zeytinyağını ve kara biberi koyalım. Salatanın sosu olacak olan malzemeli çırpma teli ile iyice çırpalım. Kıvam alan sosu yine eşit miktarlarda salataların üzerine dökelim. Sosu eklenmiş olan salataları ayrı ayrı iyice karıştıralım.

Bir kek kalıbını ıslatalım ve ilk olarak maydanozlu salatalı kalıba dökelim. İyice düzlediğimiz salatanın diğer katını oluşturacak olan havuçlu katı da ekleyip düzleme işlemini tekrarlayalım. Salatanın son katını oluşturacak olan mor lahana karışımlı salatayı da ekleyelim ve iyice sıkıştıralım.

Servis edeceğimiz cam tepsinin içerisine kek kalıbını ters çevirelim. Salatanın bozulmadan çıkması için ufak darbeler ile kalıbın kenarlarına vuralım. Cam servis kabına çıkardığımız salatanın yoğurtlu sosunu hazırlaman için bir kâse alalım. Kâsenin içerisine süzme yoğurdu koyalım ve içerisine sarımsakları rendeleyelim. Hazırlamış olduğumuz yoğurt sosunu salatanın üzerine döküp pul biber ile süsleyelim. 3 renkli patates salatası servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }