{ "title": "Patates Salatası Nasıl Yapılır", "image": "https://www.patatessalatasi.gen.tr/images/patates-salatasi.gif", "date": "20.01.2024 06:04:20", "author": "Toğan", "article": [ { "article": "
Patates Salatası Nasıl Yapılır, Salata çeşitlerimiz sofralarımızda yardımcı yemek konumundadır. Hafif ve garnitür kıvamında tercih edilen günlerin en favori yemeklerinden biridir patates salatası. Hem kolay hazırlanışı hem de tüm yiyeceklerin yanında sunulabilmesi onu bu denli popüler yapmaktadır. Damak tadı kişiye özel ve kendi zevkimize göre donattığımız sofralarımıza, sıcak yaz günleri için güzel ve serinletici olan patates salatasını öncelikle servis tabağının bir köşesine koyun ve yoğurdun insanın içini ferahlatan hissiyle patatesin tadı birleşince çok güzel lezzet ortaya çıkıyor. Artık o kadar değişik salata tarifleri var ki, hepsi de birbirinden güzel, birbirinden şık ve lezzetli. Patates salatası oldukça doyurucu ve besleyici bir salata, aslında uygun miktarda tüketildiğinde vücut için son derece faydalı bir kombinasyon, size kilo olarak dönmesi içten bile değildir. Çayın yanında yiyebileceğimiz gibi yemek saatlerinde ve bir çorbayla beraber bile gayet güzel olur. İçine sevdiğimiz yeşillikleri ve baharatları karıştırarak yapmak, kimi zaman sadece evdeki birkaç malzemeyle bile patates salatasını hazırlayabiliriz. Daha ne olsun. Her hali de ayrı bir güzel.

Patates Salatası Nasıl Yapılır?

Malzemeleri
Nasıl Yapılır?

İlk aşamada önce temel malzemesi patatesi ve bunun harcı olacak karışımın hazırlanması için bu doğrultuda ilk olarak patatesleri haşlayalım. Haşlandıktan sonra patateslerin kabuklarını soyup yıkayalım. Ardından küçük küçük doğrayalım. Doğradığımız patatesleri bir tencereye alalım ve üzerini geçecek şekilde su ekleyelim. Bir tatlı kaşığı tuz da ekledikten sonra haşlanmak üzere ocağa alalım. Daha sonra patateslerimizi yumuşayınca ocaktan alıyoruz ve suyunu süzdürmek ve soğuması için bir süzgece boşaltalım. Bundan sonra soğanların kabuklarını soyuyoruz ve yıkıyoruz. Yıkadığımız soğanları ortadan ikiye bölelim ve ince ince doğrayalım. Elle iyice öldürdükten sonra sudan geçirelim ve suyunu süzelim. Ardından maydanozu ayıklayıp yıkayalım ve ince ince doğrayıp soğanların üzerine alalım. Soğuyan patatesleri de salata tepsimize, borcam vs. İçerisine yayalım. Yayılan bu patates harcımızın üzerine tuz, karabiber, pul biber, kuru nane, limon suyu ve zeytinyağı için gereken her kısım tamamlanmıştır. Şimdi sadece bunların uygun bir şekilde birleştirilmesi kalmıştır. Böylece son şeklini vermiş olup patates salatasını buzdolabına koyarak soğumaya bırakalım. Hazırladığımız patates salatasını soğukken yenilirse daha sağlıklı olacaktır. İstediğiniz zaman ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }