{ "title": "Soğanlı Patates Salatası", "image": "https://www.patatessalatasi.gen.tr/images/soganli-patates-salatasi(2).jpg", "date": "20.01.2024 16:45:15", "author": "Elif YILDIZ", "article": [ { "article": "Soğanlı Patates Salatası, günlük salatalardan sıkılanlar için harika bir seçim olacaktır. Besin değeri İçerisinde kullanılan sebzeler ve katkılar sayesinde çok daha fazlalaşır. Bu tarifi akşam yemeğini hafif geçirmek isteyenler yapabilirler. Akşam yemeğinde yanına bir yayla çorbası ve ızgara tavukla muhteşem bir sofra hazırlanabilir. Altın günlerinde bu salata olmazsa olmazdır. Kısırın en yakın arkadaşı olarak da bilinen bu salata kısıra göre daha hafiftir. Damak tadı yeni yeni gelişen çocuklara yedirilebilir. Tarifi önceden yapıp tüketmek isteyenlere öneri, buzdolabında saklamanız halinde daha kıvamlı bir salata ile karşılaşırsınız. Oda sıcaklığında saklanması önerilmez. Yemek aralarındaki zamanda acıkanlara uygun bir salatadır.

Soğanlı Patates Salatası İçin malzemeleri
Soğanlı Patates Salatası Nasıl Yapılır?

Salatanın yeşil malzemelerinin tamamını bir leğene koyalım. Leğeni su ile doldurduktan sonra içerisine elma veya üzüm sirkesi dökelim. Bu işlem sayesinde suda bekleyen yeşillikler dirilecek, kumlardan arınacak ve mikroplardan kurtulacaktır. Derin bir haşlama tenceresinin içerisine patatesleri temizce yıkadıktan sonra koyalım ve üzerine su ilave edelim. Kabuklarını soymadan haşlayacak olduğumuz patateslerin kabuk kısmında bolca bulunan vitaminleri patateste kalacak ve böylece besin değerini yitirmemiş olacaktır. Patatesler haşlanırken, yeşillikler temizlenirken bizde bir diğer işlem olan kuru soğanı doğramaya geçelim. Kuru soğanı soyalım ve kesme tahtasının üzerinde jülyen doğrayalım. Soğanları derin bir kâsenin içerisine alıp, üzerine çok az limon sıkalım ve az da tuz serpelim. Soğanları bu malzemeler ile iyice ovalım.

Soğanları hazırladıktan sonra sosun yapılışına geçelim. Derin bir kâseye limonu sıkalım, üzerine zeytinyağı, tuz, pul biber ve karabiberi ilave edelim. Çırpma teli ile bu sosu iyice çırpalım. Sos koyu bir kıvam alınca çırpma işine son verelim. Salatanın bütün malzemesini içerisine alabilecek ve karıştırma işleminde sıkıntı çıkarmayacak derinlikte kap temin edelim. Kabın içerisine patatesleri süzüp, soyup küp-küp doğradıktan sonra koyalım. Yeşilliklerin tamamını temizce yıkadıktan sonra ince ince kıyalım. Kıydıktan sonra yeşilliklerin hepsini kaba ilave edelim. Önceden doğrayıp ovduğumuz kuru soğanları da ekleyelim.

Bütün bu malzemelerin ardından hazırladığımız sosu salataya katalım. Bütün malzemeyi iki adet kaşık yardımı ile iyice harmanlayalım. Sos ve malzemeler harmanlandıktan sonra arzuya göre yetersiz geldiği düşünülen baharat ve yeşillik ilavesi yapılabilir. İsteyen bu salataya yakışacağını düşündüğü şeylerden ilave edebilir. Bir örnek verelim. Mısır veya ceviz içi bu salataya yakışır. Soğanlı patates salatası servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }