Tavuklu patates salatası, beyaz et ile yapılan leziz salata tariflerimizden biridir. Küçük bir porsiyon tavuklu patatesli salatası toplam olarak 150 kalori olduğu için günlük olarak bu salatadan iki porsiyon rahatlıkla tüketilebilir. Ancak yanında tahıllı gıdaların tüketilmemesi kilosuna dikkat eden kişiler için uygun olacaktır. Aynı zamanda bu salatanın içerisine bol miktarda nisain, protein ve B6 bulunduğu için çocuklara da bıkmayacakları şekilde yedirmek faydalı sağlayacaktır.
Tavuklu Patates Salatası Malzemeleri
1 tane tavukgöğsü
4-5 tane orta boy patates
1 tane domates
1 tane orta boy kuru soğan
5 tane kornişon
1 küçük konserve bezelye
1 tane limon suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
1 şeker kaşığı karabiber
1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
Tavuklu Patates Salatası Nasıl Yapılır?
Bu leziz ve doyurucu olan salatamızın yapımına ilk önce tavukgöğsü ile patatesleri haşlayarak başlayalım. İki tane ayrı tencere alalım ve tencerenin bir tanesine tavukgöğsünü yerleştirip üzerine su ilavesi yapalım ve tavukgöğsünü pişmeye bırakalım. Ardından patatesleri de ayrı bir tencereye alp üzerine su ekledikten sonra haşlanmaya bırakalım. Malzemeler kaynama aşamasına geldiğinde üzerlerine tuz serpiştirelim.
Diğer taraftan patates ile tavukgöğsü haşlanırken biz de diğer karışımları hazırlamaya geçelim. Kuru soğanın kabuklarını soyduktan sonra piyazlık olacak şekilde doğrayalım ve azıcık tuz ile sıkıp bir kabın içerisine alalım. Kornişonları da ufak şekilde doğrayıp soğanların yanına alalım ve ardından konserve bezelyeyi bir kevgirin içerisine boşaltıp bol su ile yıkayalım. Domateslerin kabuklarını soyalım ve küp şeklinde doğrayıp, yıkanmış bezeleyeler ve baharatlar ile kabımıza aktaralım. Nar ekşisini ve sıvı yağını da ilave edip harcı karıştırmadan bekletelim. Diğer yandan haşlanmış olan tavuk ile patatesi soğuması için bir kenarda bir müddet bekletelim ve soğuduktan sonra tavukgöğsünü didikleyelim, patatesleri de kare şeklinde doğrayıp malzemelerin olduğu kâseye alalım. Bütün malzemeler bir araya geldikten sonra güzel bir şekilde harmanlayalım ve üzerine limon suyu gezdirip servis yapalım.