Yoğurtlu Mısırlı Patates Salatası, farklı tarifler arayanlar için harika bir salata çeşidi olan yoğurtlu mısırlı patates salatasını şık ve gözlere hitap eden görüntüsü ile ziyafet sofralarınızda soğuk meze veya garnitür olarak servis edebileceğiniz gibi kabul günleriniz ve ikindi çaylarında da bir dilim kek veya poğaçanın yanında ikram ederek gününüzü şenlendirmiş olmanızın yanı sıra bu muhteşem salatanın lezzeti ile de sevdikleriniz ve konuklarınızın beğenisine şahit olacaksınız.
Yoğurtlu Mısırlı Patates Salatası İçin Kullanılacak Malzemeleri
- 1 kg orta boy patates
- Yarım kg süzme yoğurt
- Yarım su bardağı haşlanmış mısır
- 1 çay bardağı konserve bezelye
- 1-2 diş sarımsak
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı (Havuçları sotelemek için)
- 4-5 adet orta boy havuç
- Yarım limon suyu
- Yarım demet yeşil soğan
- Yarım demet maydanoz
- Yarım çay bardağı kadar zeytinyağı
- 1 kahve kaşığı kimyon
- 1 kahve kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Yeteri kadar tuz
Yoğurtlu Mısırlı Patates Salatası Nasıl Yapılır?
Yoğurtlu mısırlı patates salatası yapımına ilk olarak 1 kg orta boy patateslerin kabuklarını soyduktan sonra iri iri doğrayarak başlayalım. Ardından doğranan patatesleri uygun bir tencereye alarak patateslerin üzerini 2 parmak aşacak kadar su ve yeteri kadar tuz ilavesiyle ocağa koyarak haşlamaya bırakalım.
Daha sonra haşlanarak yumuşayan patatesleri ocaktan alıp haşlama suyunu süzdürdükten sonra karıştırma kabımıza alarak bir çatal yardımıyla iyice ezerek püre şekline getirelim.
Ardından yarım demet yeşil soğan ve yarım demet maydanozu bol suda birkaç su yıkadıktan sonra incecik doğrayalım ve kıyılmış maydanozun 1 tutamını salatamızın üzeri için ayırdıktan sonra doğranmış soğan ve maydanozları patateslere ekleyelim. Üzerine yarım çay bardağı kadar zeytinyağı, Yarım limon suyu, 1 kahve kaşığı kadar kimyon, 1 kahve kaşığı kadar karabiber, 1 tatlı kaşığı dolusu kırmızı pul biber ve yeteri kadar tuz ilave ederek patatesli karışımı iyice karıştırarak harmanlayalım. Daha sonra cam bir fırın tepsisine hazırladığımız patates salatasını dökelim ve elimizle bastırarak tepsiye düzgün bir şekilde sıkıştırarak yayalım.
İki adet havucun kabuklarını kazıdıktan sonra rendeleyip bir tutam kadar ayırdıktan sonra kalan havuçlar için küçük bir tavaya 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı ilave ederek ocağa koyup yağı ısıtalım ve ısınan yağın içine rendelenmiş havuçları ekleyerek diriliklerini kaybedinceye kadar kavurduktan sonra ocaktan alarak patateslerin üzerine yayalım. Üzerine 1-2 diş dövülmüş sarımsak ve yeteri kadar tuz ilavesiyle çırptığımız yarım kg süzme yoğurdu gezdirerek dökelim. Sarımsaklı yoğurdun üzerine Yarım su bardağı haşlanmış mısır tanelerini ve 1 çay bardağı konserve bezelyeyi serpiştirerek yayalım. Hazır hale gelen yoğurtlu mısırlı patates salatamızın üzerini süslemek için önceden ayırdığımız bir tutam rendelenmiş havuçları,1 tutam kıyılmış maydanoz ve 1 tatlı kaşığı kadar kırmızı pul biberle süsledikten sonra dilimleyerek servis yapalım.
Afiyet olsun.