Soslu Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Soslu Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Soslu patates salatası; birçok malzemenin az miktarda kullanılmasıyla elde edilen; son derece lezzetli, besleyici, bir o kadar da pratik ve kolay bir tariftir. Tüm bu özelliklerine rağmen soslu patates salatasının hazırlanışında diğer salata tariflerinden zor hiçbir nokta yoktur. Yazının devamında da gerekli malzemeler listesi ve adım adım soslu patates salatası tarifinin hazırlanışı yazılmıştır. Kolay gelsin.

Soslu Patates Salatası İçin Gerekli Malzemeler (3-5 Kişilik)

  • 1 adet salatalık
  • 4 adet patates
  • 5 dal maydanoz
  • Bir tutam tuz
  • Yarım limonun suyu
  • Bir tutam karabiber
  • 2 çay kaşığı biber salçası
  • 1 adet havuç
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Bir tutam kimyon
  • 3 dal taze soğan

Soslu Patates Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Gereken malzemeler temin edildikten sonra soslu patates salatası tarifine başlanabilir. Her salata tarifinde olduğu gibi soslu patates salatasında da gereken malzemeler karıştırılacak ve sonunda istenen tat elde edilecektir.
  • Öncelikle bazı ön hazırlıkların yapılması ve malzemelerin soslu patates salatası için uygun hale sokulması gereklidir. Bunun için; bir adet salatalık yıkandıktan sonra tercihen kabuklu veya kabuksuz olarak ince ince dilimlenir. Beş dal maydanoz da yıkandıktan sonra çok ince dilimlere ayrılır. Ardından bir adet havuç da dış tabakasından sıyrıldıktan sonra yıkanır ve rendelenir. Son olarak üç dal taze soğan da yıkandıktan sonra ince ince dilimlenir.
  • Hazırlıklar tamamlandıktan sonra soslu patates salatası tarifinin ilk adımı uygulanır. İlk olarak; uygun derinlikte bir tencereye yeterince ılık su doldurulur. Dört adet patates bu tencereye konur ve ocakta haşlama işlemi yapılır. Patatesler yeterince yumuşayıp haşlandıktan sonra kabukları soyulur ve bir süre beklendikten sonra küp-küp doğranır.
  • Patatesler doğrandıktan sonra malzemelerin karıştırılmasıyla soslu patates salatası tarifine devam edilir. Bunun için; uygun bir kaba patates dilimleri döküldükten sonra; sırası fark etmeksizin fakat teker teker olmak kaydıyla soğan, havuç, maydanoz ve salatalık atılır ve her bir malzeme eklenişinde soslu patates salatası bir müddet karıştırılır.
  • Bu adımda ise soslu patates salatasının sos kısmı hazırlanacaktır. Bir kâsenin içinde yarım limonun suyu, bir tutam tuz, bir tutam karabiber, iki çay kaşığı biber salçası, yarım çay bardağı zeytinyağı ve bir tutam kimyon karıştırılıp iyice homojen hale getirilir. Böylece soslu patates salatası sosu elde edilmiş olur.
  • Son olarak bu sos; ilk adımda hazırlanan karışımın üzerinde gezdirilerek soslu patates salatasının son hali elde edilir. Ardından soslu patates salatası ortak veya bireysel olarak servis edilir.
  • Soslu patates salatası tarifi tamamlanmıştır, afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler ve İpuçları

  • Patateslerin haşlama süresi, patateslerin büyüklüğüne bağlı olarak değişebilir. Bu yüzden haşlama esnasında patateslerin yumuşaklığını kontrol etmek önemlidir.
  • Salatalık ve havuç gibi sebzeler tercihe bağlı olarak kabuklu veya kabuksuz kullanılabilir. Kabukları vitamin açısından zengin olduğu için kabuklu kullanmanız sağlık açısından daha yararlı olabilir.
  • Sosun daha homojen dağılımı için karışımı bir süre buzdolabında bekletebilirsiniz. Bu, tatların daha iyi harmanlanmasına yardımcı olacaktır.
  • Kimyonun miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Ayrıca dilerseniz taze nane veya dereotu gibi ek baharatlar da ekleyebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Ton Balıklı Patates Salatası

Ton Balıklı Patates Salatası

3 Renkli Patates Salatası

3 Renkli Patates Salatası

Haber Bülteni