Etli patates püresi nasıl yapılır?

Lezzetli ve doyurucu bir ana yemek olan etli patates püresi, hem pratik hem de besleyici bir seçenek sunuyor. Kıymalı harç ile hazırlanan bu nefis tarif, aile sofralarını şenlendirmek için ideal bir seçim.

23 Kasım 2025

Etli Patates Püresi Tarifi


Etli patates püresi, hem doyurucu hem de lezzetli bir ana yemektir. İşte kolayca hazırlayabileceğiniz bir tarif:

Malzemeler:

  • 500 gram kıyma (tercihen dana veya karışık)
  • 4-5 orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı domates salçası (isteğe bağlı)

Hazırlık Süresi:


  • Patatesleri haşlama: 20-25 dakika
  • Kıymalı harç: 15 dakika
  • Toplam: yaklaşık 40 dakika

Yapılışı:


  • Patatesleri soyup küp küp doğrayın ve tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın.
  • Haşlanan patatesleri süzüp, süt ve tereyağı ekleyerek pürüzsüz bir püre haline getirin.
  • Ayrı bir tavada sıvı yağ ile doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurun.
  • Sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
  • Kıymayı ilave edin ve suyunu çekene kadar pişirin.
  • Salça, tuz, karabiber ve pul biber ekleyip 5 dakika daha pişirin.
  • Servis tabağına önce patates püresini yayın, üzerine kıymalı harç dökerek sıcak servis yapın.

İpuçları:

  • Püreyi daha kremsi yapmak için süt miktarını artırabilirsiniz.
  • Kıymalı harcı, domates ve biber ekleyerek zenginleştirebilirsiniz.
  • Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip fırında kızartabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;