Etli patates yemeği nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?
Lezzetli ve doyurucu bir ana yemek olan etli patates, mutfaklardaki klasik tarifler arasında yer alıyor. Kuşbaşı etlerin yumuşacık piştiği, patateslerin lezzetle buluştuğu bu nefis yemeğin hazırlanışı oldukça pratik. İşte hem besleyici hem de ekonomik olan bu tarifin tüm detayları.
Etli Patates Yemeği Tarifi
Malzemeler:
- 500 gram kuşbaşı dana eti
- 4 orta boy patates
- 2 orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 4 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
- İlk olarak soğanları yemeklik doğrayın
- Tencerede sıvı yağı ısıtıp soğanları pembeleşene kadar kavurun
- Kuşbaşı etleri ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin
- Domates salçasını ekleyip 2-3 dakika daha kavurun
- Patatesleri iri küpler halinde doğrayın
- Patatesleri tencereye ekleyin
- Tuz ve baharatları ilave edin
- Üzerine sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakın
- Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısıp etler ve patatesler yumuşayana kadar pişirin
- Ara sıra kontrol ederek suyunu çekip çekmediğine bakın
Püf Noktaları:
- Etlerin daha yumuşak olması için önceden haşlanabilir
- Dilerseniz içine havuç da ekleyebilirsiniz
- Yemeğin suyunu çekmemesi için kısık ateşte pişirmeye özen gösterin
- Servis sırasında üzerine maydanoz serpebilirsiniz
Servis Önerisi:
- Pilav ve cacık ile birlikte servis edebilirsiniz
- Sıcak servis yapılması tavsiye edilir
|