Fırında etli bezelyeli patates nasıl yapılır?

Lezzetli ve besleyici bir fırın yemeği arayanlar için pratik bir tarif: Etli bezelyeli patates, hem doyurucu hem de görüntüsüyle sofraları süsleyecek bir ana yemek alternatifi.

22 Kasım 2025

Fırında Etli Bezelyeli Patates Tarifi


Malzemeler:

  • 4 adet orta boy patates
  • 300 gram kuşbaşı dana eti
  • 1 su bardağı bezelye (taze veya dondurulmuş)
  • 1 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 su bardağı sıcak su

Yapılışı:


  • Patatesleri soyup iri küpler halinde doğrayın ve soğuk suda bekletin.
  • Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağ ile tavada kavurun.
  • Kuşbaşı etleri ekleyip suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin.
  • Domates salçasını ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
  • Küp doğranmış domatesleri, bezelyeyi ve baharatları ekleyip karıştırın.
  • Fırın kabına patatesleri yayın, üzerine etli karışımı ekleyin.
  • Sıcak suyu ekleyip 180 derece fırında 45-50 dakika pişirin.
  • Üzeri kızarana kadar pişirdikten sonra sıcak servis yapın.

Püf Noktaları:


  • Patatesleri suda bekletmek nişastasını atarak daha lezzetli olmasını sağlar.
  • Etler önceden marine edilirse daha yumuşak olur.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt sererseniz yapışma olmaz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;