Fırında kıymalı patates nasıl yapılır, tarifini verir misin?
Lezzetli ve doyurucu bir ana yemek arayanlar için pratik bir fırın tarifi. Kıymalı patates, hem görüntüsü hem de lezzetiyle sofraları şenlendiren nefis bir seçenek sunuyor.
Fırında Kıymalı Patates TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. Patatesleri soyun ve ince halkalar şeklinde doğrayın. Bir kaseye alıp üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağ, tuz ve karabiber ekleyerek iyice karıştırın. 2. Yağlanmış fırın kabına patatesleri düzgün bir şekilde yerleştirin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar üzeri hafif kızarana kadar pişirin. 3. Bu sırada, ince doğranmış soğanı ve sarımsağı kalan sıvı yağda kavurun. Soğanlar pembeleşince kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin. 4. Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra baharatları ve sıcak suyu ilave edin. Kısık ateşte 5-6 dakika pişirin. Ocaktan almadan önce ince doğranmış maydanozu ekleyip karıştırın. 5. Fırından çıkardığınız patateslerin üzerine hazırladığınız kıymalı harçı yayın. Tekrar fırına verip 20-25 dakika daha pişirin. Üzeri kızarınca fırından alın. Servis Önerisi:Sıcak olarak yoğurt veya cacık eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun! |
.webp)
.webp)

.webp)



.webp)