Fırında tavuk bonfile ile patates nasıl hazırlanır?

Lezzetli ve pratik bir akşam yemeği için fırında tavuk bonfile ve patates, hem besleyici hem de doyurucu bir seçenek sunuyor. Bu tarif, basit malzemelerle hazırlanan ve herkesin beğenisini kazanacak bir lezzet şöleni vaat ediyor.

22 Kasım 2025

Fırında Tavuk Bonfile ve Patates Tarifi


Malzemeler:

  • 4 adet tavuk bonfile
  • 4-5 adet orta boy patates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı kuru kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 limonun suyu
  • İsteğe bağlı: taze biberiye veya fesleğen

Hazırlık Aşamaları:


1. Patatesleri Hazırlama:


  • Patatesleri iyice yıkayın ve kabuklarını soyun.
  • İnce dilimler veya küp şeklinde doğrayın.
  • Bir kaseye alın, üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı, yarım tatlı kaşığı tuz, karabiber ve kekik ekleyip iyice karıştırın.

2. Tavuk Bonfileleri Marine Etme:

  • Tavuk bonfileleri yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın.
  • Derin bir kasede zeytinyağı, limon suyu, ezilmiş sarımsak, kırmızı toz biber, kalan tuz ve baharatları karıştırın.
  • Tavukları bu marine sosuna ekleyip her tarafına gelecek şekilde iyice harmanlayın.
  • En az 30 dakika buzdolabında bekletin (tercihen 2 saat).

3. Fırın Tepsisi Hazırlığı:

  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin veya hafifçe yağlayın.
  • Marine edilmiş patatesleri tepsiye yayın.
  • Önceden 200°C'de ısıtılmış fırında patatesleri 15 dakika pişirin.

4. Tavukları Ekleyip Pişirme:

  • Patatesler hafifçe yumuşadıktan sonra tepsiyi fırından çıkarın.
  • Tavuk bonfileleri patateslerin üzerine yerleştirin.
  • Kalan marine sosunu üzerlerine gezdirin.
  • Tepsisi fırına verin ve 25-30 dakika daha pişirin.
  • Tavukların iç sıcaklığı 75°C'ye ulaştığında ve üzeri altın rengi olduğunda pişmiş demektir.

5. Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak, yanında yoğurt veya yeşil salata ile servis yapın.
  • Üzerine taze baharatlar serperek lezzetini artırabilirsiniz.

Püf Noktaları:

  • Patatesleri ince doğrarsanız daha çabuk pişer.
  • Tavukları marine etme süresi uzadıkça lezzeti artar.
  • Fırın sıcaklığını kontrol edin; yüksek ısıda hızlı pişirme tavuğun kurumasına neden olabilir.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;