Galeta unlu patatesli börek nasıl yapılır?

Lezzetli bir atıştırmalık arayanlar için pratik ve doyurucu bir seçenek: galeta unlu patatesli börek. Patatesin yumuşak dokusu ile galeta ununun çıtırlığının buluştuğu bu tarif, hem ana öğün hem de çay saatleri için ideal. Fırında pişirme yöntemiyle hazırlanan bu börek, geleneksel lezzetleri daha hafif bir şekilde sunmak isteyenler için mükemmel bir alternatif.

22 Kasım 2025

Galeta Unlu Patatesli Börek Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • 1 paket yufka
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (üzeri için)
  • 1 adet yumurta (üzeri için)

Hazırlık Aşamaları:


1. Patateslerin Hazırlanması:


  • Patatesleri haşlayın veya fırında pişirin. Kabuklarını soyun ve bir kasede ezin.

2. İç Harcın Hazırlanması:

  • Soğanı ince ince doğrayın. Bir tavada sıvı yağ ile pembeleşene kadar kavurun.
  • Kavrulan soğanı, ezilmiş patateslere ekleyin.
  • Üzerine tuz, karabiber ve isteğe bağlı kırmızı toz biberi ekleyip karıştırın.
  • Son olarak galeta ununu ekleyip iyice karıştırın. İç harç hazır.

3. Yufkaların Hazırlanması:

  • Yufkaları tezgaha serin. Her bir yufkayı dörde bölün.
  • Her parçanın üzerine hazırladığınız patatesli harçtan eşit miktarda yayın.
  • Yufkaları rulo şeklinde sarın veya üçgen şeklinde katlayın.

4. Pişirme Öncesi Hazırlık:

  • Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin.
  • Hazırladığınız börekleri aralıklı olarak tepsiye dizin.
  • Yumurtayı bir kasede çırpın ve böreklerin üzerine sürün. Bu, böreklerin altın rengi olmasını sağlar.
  • İsteğe bağlı olarak susam veya çörek otu serpebilirsiniz.

5. Pişirme:

  • Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında, börekler kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
  • Fırından çıkardıktan sonra bir süre dinlendirin ve sıcak servis yapın.

İpuçları:

  • Galeta unu, böreğin içinin daha kıvamlı olmasını sağlar ve lezzetini artırır.
  • İç harca ince kıyılmış maydanoz veya dereotu ekleyerek farklı bir aroma katabilirsiniz.
  • Börekleri derin yağda kızartmak yerine fırında pişirerek daha hafif bir seçenek sunabilirsiniz.

Bu tarifle, galeta unlu patatesli börekleriniz hem çıtır hem de lezzetli olacak. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;