Güveçte kaşarlı patatesli köfte nasıl yapılır?

Lezzetli bir ana yemek arayanlar için pratik ve doyurucu bir tarif: güveçte kaşarlı patatesli köfte. Kıymalı köftelerin patates ve erimiş kaşarla buluştuğu bu nefis yemek, hem görünümü hem de lezzetiyle sofralarınızı şenlendirecek.

22 Kasım 2025

Güveçte Kaşarlı Patatesli Köfte Tarifi


Malzemeler:

  • 400 gr kıyma (karışık veya dana)
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 2 diş sarımsak (rendelenmiş veya ezilmiş)
  • 1 adet yumurta
  • 2-3 yemek kaşığı galeta unu veya ekmek içi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • 3-4 adet orta boy patates
  • 200 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Taze maydanoz (isteğe bağlı)

Hazırlık Aşamaları:


1. Köfte Harcını Hazırlama:


  • Kıymayı derin bir kaba alın.
  • Rendelenmiş soğan, sarımsak, yumurta, galeta unu ve baharatları ekleyip iyice yoğurun.
  • Yoğurduğunuz harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak köfteleri şekillendirin.

2. Patatesleri Hazırlama:

  • Patatesleri soyup ince halkalar şeklinde doğrayın.
  • Bir kase suda bekletip nişastasını atmasını sağlayın, sonra süzün.

3. Güveç Tepsisini Dizme:

  • Güveç kabının tabanını sıvı yağ ile hafifçe yağlayın.
  • Doğranmış patates halkalarının yarısını kabın tabanına düzgünce yayın.
  • Hazırladığınız köfteleri patateslerin üzerine aralıklı olarak yerleştirin.
  • Köftelerin üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin.
  • Kalan patates halkalarını kaşar peynirinin üzerine yayın.

4. Sosu Hazırlama ve Dökme:

  • Domates salçasını bir kasede sıcak su ile karıştırarak sosu hazırlayın.
  • Hazırladığınız sosu güveçteki malzemelerin üzerine gezdirerek dökün.

5. Pişirme:

  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
  • Pişme süresi fırına göre değişebilir, patateslerin yumuşaklığını kontrol edin.

6. Servis:

  • Fırından çıkardıktan sonra 5-10 dakika dinlendirin.
  • Üzerine taze maydanoz serperek sıcak servis yapın.

İpuçları:

  • Köfteleri daha lezzetli yapmak için içine ince kıyılmış maydanoz ekleyebilirsiniz.
  • Patatesleri çok ince doğrarsanız daha çabuk pişer.
  • Kaşar peyniri yerine mozzarella veya cheddar da kullanabilirsiniz.
  • Dilerseniz üzerine bir miktar krema ekleyerek daha kremalı bir lezzet elde edebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;