Hamurdan patatesli börek nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Lezzetli ve doyurucu bir patatesli börek yapmak için gerekli tüm malzemeler ve adım adım hazırlık süreci burada. Hamur seçenekleri, iç harç hazırlığı, şekillendirme teknikleri ve pişirme ipuçlarıyla mükemmel sonuç almanın yolları paylaşılıyor.

22 Kasım 2025

Hamurdan Patatesli Börek Tarifi


Malzemeler (6-8 kişilik):

  • 4 adet hazır yufka (veya ev yapımı hamur için 3 su bardağı un, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay kaşığı tuz, 1 su bardağı ılık su)
  • 4 orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • 1 su bardağı sıvı yağ (yağlamak için)
  • 1 çay bardağı süt (üzeri için)
  • Susam veya çörek otu (üzeri için)

Hazırlık Aşamaları:


1. Patatesli İç Harcın Hazırlanması:


  • Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyun ve bir kasede ezin.
  • Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda hafif pembeleşene kadar kavurun.
  • Kavrulan soğanı, ezilmiş patatese ekleyin.
  • Tuz, karabiber ve isteğe bağlı kırmızı toz biberi ekleyip karıştırın. İç harcınız hazır.

2. Hamurun Hazırlanması (Ev Yapımı Tercih Edilirse):

  • Unu bir kaba eleyin, ortasını havuz şeklinde açın.
  • Sıvı yağ, tuz ve ılık suyu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Hamuru 30 dakika dinlendirin, ardından 4 eşit parçaya bölün.
  • Her parçayı yufka inceliğinde açın.

3. Böreğin Şekillendirilmesi:

  • Hazır yufka veya açılmış hamuru tezgaha serin.
  • Yufkanın yarısını patatesli harçla ince bir katman halinde yayın.
  • Yufkanın diğer yarısını üzerine katlayın.
  • Rulo şeklinde sıkıca sarın ve uçlarını kapatın.
  • Dilimleyerek yağlanmış fırın tepsisine dizin.

4. Pişirme:

  • Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında, böreklerin üzerine süt sürüp susam veya çörek otu serpin.
  • Altın rengi alana kadar 25-30 dakika pişirin.
  • Fırından çıkarıp 5 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Patatesli içe maydanoz veya dereotu ekleyerek lezzetini zenginleştirebilirsiniz.
  • Börekleri sıcakken servis edin, yanında yoğurt veya ayran ile sunabilirsiniz.
  • Ev yapımı hamur kullanırsanız, daha gevrek bir börek elde edersiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;