Hazır yufkadan fırında patatesli börek nasıl yapılır?
Hazır yufka ile pratik bir şekilde hazırlanan, içi yumuşacık patatesli harçla dolu börek tarifi. Fırında mis gibi kokusuyla çıtır çıtır olacak bu börek, hem günlük öğünlerde hem de özel davetlerde rahatlıkla sunulabilir.
Hazır Yufkadan Fırında Patatesli Börek Tarifi
Malzemeler:
- 4 adet hazır yufka
- 4-5 orta boy patates
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ (üzeri için)
- 1 su bardağı süt (üzeri için)
- Tuz, karabiber, kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
- İsteğe bağlı olarak maydanoz veya dereotu
Hazırlık Aşaması:
- Patatesleri haşlayın, soyun ve bir kasede ezin.
- Soğanı incecik doğrayıp sıvı yağda hafifçe kavurun.
- Kavrulan soğanı, ezilmiş patatese ekleyin.
- Tuz, karabiber ve diğer baharatları ilave edip karıştırın.
- İsteğe bağlı olarak ince kıyılmış maydanoz veya dereotu ekleyin.
Böreği Hazırlama:
- Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin.
- Hazır yufkaları tezgaha serin, üzerine patatesli harçtan yayın.
- Yufkayı rulo şeklinde sarın veya katlayarak istediğiniz şekli verin.
- Hazırladığınız börekleri tepsiye dizin.
- Süt ve sıvı yağı karıştırıp böreklerin üzerine fırça ile sürün.
- İsteğe bağlı susam veya çörek otu serpebilirsiniz.
Pişirme:
- Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında, altın rengi alana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
- Fırından çıkarıp biraz dinlendirdikten sonra servis yapın.
İpuçları:
- Yufkaların kurumaması için üzerini nemli bir bezle örtebilirsiniz.
- İç harcına rendelenmiş kaşar peyniri ekleyerek farklı bir lezzet elde edebilirsiniz.
- Börekleri sıcak veya ılık olarak tüketebilirsiniz.
|