Hazır yufkadan patatesli kıymalı gül böreği nasıl yapılır?

Hazır yufkayla pratik şekilde hazırlanan, içindeki patatesli kıyma harçıyla lezzetli bir gül böreği tarifi. Adım adım anlatımıyla hem göze hem damağa hitap eden bu tarif, misafirlerinize sunabileceğiniz nefis bir alternatif olacak.

22 Kasım 2025

Hazır Yufkadan Patatesli Kıymalı Gül Böreği Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet hazır yufka
  • 300 gram kıyma (kuzu veya karışık)
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet yumurta (üzeri için)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt (iç harcı için)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (yufkaları açmak için)

Yapılışı:


1. İç Harcın Hazırlanması:


  • Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve bir kasede ezin.
  • Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağ ile birlikte tavada kavurun.
  • Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin.
  • Tuz, karabiber, kimyon ve kırmızı toz biberi ekleyip karıştırın.
  • Bu karışımı ezilmiş patateslerin üzerine ekleyin.
  • İnce kıyılmış maydanozu ve yoğurdu ilave edip iyice karıştırın. İç harcınız hazır.

2. Yufkaların Hazırlanması:

  • Hazır yufkalarınızı tezgaha serin ve her birini 4 eşit parçaya bölün (üçgen şeklinde).
  • Yufka parçalarının üzerine hafifçe sıvı yağ sürün veya fırça ile yayın.

3. Gül Böreği Şeklinin Verilmesi:

  • Bir yufka parçasının geniş kısmına 1 yemek kaşığı iç harç koyun.
  • Yufkanın kenarlarını içe doğru katlayarak rulo şeklinde sarın, ancak uç kısmını tam kapatmayın.
  • Ruloyu yuvarlayarak gül şekli verin ve açık kalan ucu alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirin.
  • Aynı işlemi tüm yufka parçaları için tekrarlayın.

4. Pişirme:

  • Fırınınızı 180°C'de ısıtın.
  • Börekleri yağlanmış bir fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
  • Üzerlerine çırpılmış yumurta sürün (isteğe bağlı susam veya çörek otu serpebilirsiniz).
  • Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika veya üzeri kızarana kadar pişirin.

5. Servis:

  • Fırından çıkan börekleri 5 dakika dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis yapın. Yanında yoğurt veya ayran ile tüketebilirsiniz.

İpuçları:

  • Yufkaların kurumaması için üzerlerini nemli bir bezle örtebilirsiniz.
  • İç harcı soğuduktan sonra yufkalara koyarsanız daha kolay sarılır.
  • Gül şekli vermek için ruloyu sıkıca sararak yuvarlayın, böylece pişerken açılmaz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;