Hazır Yufkadan Tepside Patatesli Börek Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet hazır yufka
- 4-5 adet orta boy patates
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz, karabiber, kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
- Yarım su bardağı sıvı yağ (üzeri için)
- 1 su bardağı su (yoğurtla karıştırmak için)
- Yarım su bardağı yoğurt
Yapılışı:
- Patatesleri haşlayıp, soyun ve bir kasede ezin.
- Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda kavurun, patates püresine ekleyin.
- Tuz, karabiber ve diğer baharatları ilave edip karıştırarak iç harcı hazırlayın.
- Yoğurdu su ile çırpın, üzeri için sıvı yağı ayrı bir kapta hazırlayın.
- Tepsiyi yağlayın, bir yufkayı serip üzerine yoğurtlu su ve sıvı yağdan sürün.
- İkinci yufkayı üzerine yerleştirin, aynı işlemi tekrarlayın.
- Üçüncü yufkayı serip, hazırladığınız patatesli harçı eşit şekilde yayın.
- Yufkanın kenarlarını içe katlayıp, rulo şeklinde sarın veya üçgen kesimler yaparak tepsiye dizin.
- Üzerine kalan yoğurtlu su ve sıvı yağ karışımını sürün.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında, altın rengi alana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
- Fırından çıkarıp, dilimleyerek servis yapın.
Püf Noktaları:
- Patateslerin iyice ezilmiş olması, böreğin daha lezzetli olmasını sağlar.
- Yufkaları çok ince sıvı yağ sürerek yumuşak kalmalarını sağlayın.
- İsteğe bağlı olarak iç harcına maydanoz veya yeşil soğan ekleyebilirsiniz.
|