Ispanak ve patatesle yapılan yufkasız börek nasıl yapılır?

Yufka kullanmadan hazırlanan bu pratik börek, geleneksel lezzetleri modern bir yaklaşımla sunuyor. Ispanak ve patatesin mükemmel uyumu, ev yapımı hamurun yumuşak dokusuyla birleşerek herkesin seveceği bir tarif ortaya çıkarıyor.

23 Kasım 2025

Yufkasız Ispanaklı ve Patatesli Börek Tarifi


Malzemeler:

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • İç harcı için: 1 demet ıspanak
  • 2 orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı)
  • Üzeri için: çörek otu ve susam

Yapılışı:


1. Hamurun Hazırlanması:


  • Derin bir kasede un, yoğurt, yumurta, sıvı yağ, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.
  • Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hamurun üzerini streç filmle kapatıp 15-20 dakika dinlendirin.

2. İç Harcın Hazırlanması:

  • Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun ve bir kasede ezin.
  • Ispanakları iyice yıkayıp ince ince doğrayın.
  • Soğanı küp küp doğrayıp sıvı yağda hafifçe kavurun.
  • Kavrulan soğana ıspanakları ekleyip, ıspanaklar suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  • Ispanaklı karışımı, ezilmiş patatesle birleştirin.
  • Tuz, karabiber ve pul biber ekleyip iyice karıştırın.

3. Böreğin Şekillendirilmesi:

  • Dinlenen hamuru iki eşit parçaya bölün.
  • Her parçayı, yağlanmış tepsi büyüklüğünde açın.
  • Tepsiyi yağlayın ve ilk hamur katını yerleştirin.
  • Üzerine hazırladığınız ıspanaklı ve patatesli iç harcı yayın.
  • İkinci hamur katını üzerine kapatın.
  • Kenarlarını bastırarak birleştirin.

4. Pişirme:

  • Böreğin üzerine çırpılmış yumurta sürün ve çörek otu ile susam serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
  • Fırından çıkarıp biraz dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Hamurun yumuşak olması, böreğin daha lezzetli olmasını sağlar.
  • İç harcı soğuduktan sonra hamura koymak, hamurun ıslanmasını önler.
  • Dilerseniz iç harca rendelenmiş kaşar peyniri ekleyebilirsiniz.

Servis Önerisi:

  • Sıcak veya ılık olarak yoğurt veya ayran eşliğinde tüketebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;