Kıyma ve patates köftesi nasıl yapılır, tarifini verir misin?
Lezzetli ve pratik bir köfte tarifi arayanlar için hem kıyma hem de patatesin uyumunu taşıyan nefis bir seçenek. Malzemelerin birleşimiyle ortaya çıkan yumuşak iç dokusu ve çıtır dış yüzeyiyle sofraları şenlendirecek bu köfteler, ana yemek olarak veya atıştırmalık şeklinde değerlendirilebilir.
Kıyma ve Patates Köftesi Tarifi
Malzemeler:
- 500 gram orta yağlı kıyma
- 2 orta boy haşlanmış patates
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1 yumurta
- 2-3 yemek kaşığı galeta unu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı salça (isteğe bağlı)
- Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
- Haşlanmış patatesleri bir kasede iyice ezin.
- Rendelenmiş soğanı, kıyma, yumurta, galeta unu ve baharatları ekleyip yoğurun.
- Kıvam alan karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak köfte şekli verin.
- Kızgın yağda her iki tarafını da altın sarısı rengi alana kadar kızartın.
- Kağıt havlu serilmiş tabağa alarak fazla yağını süzdürün.
Not:
- Köfteleri fırında pişirmek isterseniz, 180 derecede 20-25 dakika pişirebilirsiniz.
- İçine ince kıyılmış maydanoz ekleyerek lezzetini zenginleştirebilirsiniz.
|