Kıymalı-patatesli börek tepsisi nasıl hazırlanır?

Lezzetli bir börek tarifi arayanlar için pratik ve doyurucu bir seçenek: Kıymalı-patatesli börek tepsisi. Yufkanın incecik açılışı, kıymalı harçla buluşarak fırından altın rengiyle çıkan bu tarif, hem görsel hem de damak zevkine hitap ediyor.

23 Kasım 2025

Kıymalı-Patatesli Börek Tepsisi Tarifi


Malzemeler:

  • 1 paket yufka (6 adet)
  • 400 gr kıyma (kuzu veya karışık)
  • 2 orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 su bardağı sıvı yağ (yağlamak için)
  • 1 su bardağı su (üzerine gezdirilmek üzere)

Hazırlık Aşamaları:


1. İç Harcın Hazırlanması:


  • Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
  • Soğanı ince ince doğrayın ve sıvı yağ ile birlikte tavada kavurun.
  • Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar kavurun.
  • Doğranmış patatesleri, tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve kimyonu ekleyip 2-3 dakika daha karıştırın.
  • Ocaktan alıp ince kıyılmış maydanozu ekleyin ve soğumaya bırakın.

2. Yufkaların Hazırlanması:

  • Yufkaları tezgaha serip, her birini dörde bölün.
  • Her parçayı incecik açarak genişletin.

3. Böreğin Sarılması:

  • Açılmış yufka parçalarının üzerine hazırladığınız iç harçtan bir miktar koyun.
  • Yufkayı rulo şeklinde sıkıca sarın ve uçlarını içe katlayarak kapatın.
  • Tüm yufka ve iç harcı bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.

4. Tepsiye Yerleştirme ve Pişirme:

  • Fırın tepsisini yağlayın ve sarılmış börekleri aralıklı olarak dizin.
  • Böreklerin üzerine fırça ile sıvı yağ sürün.
  • Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
  • Üzeri kızarana kadar pişirdikten sonra fırından alın ve 5 dakika dinlendirin.

5. Servis Önerisi:

  • Sıcak veya ılık olarak yoğurt veya ayran eşliğinde servis yapın.

Püf Noktaları:

  • İç harcın soğuk olması, böreğin daha kolay sarılmasını sağlar.
  • Yufkaları çok ince açarsanız, börek daha çıtır olur.
  • Fırından çıktıktan sonra bir süre dinlendirirseniz, börekler daha lezzetli olur.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;