Klasik patates yemeği nasıl yapılır, tarifini verir misin?

Lezzetli ve doyurucu bir klasik patates yemeğinin tüm incelikleri: Malzemelerden pişirme tekniklerine, püf noktalardan sunum önerilerine kadar bu geleneksel tarifin adım adım hazırlanışı.

23 Kasım 2025

Klasik Patates Yemeği Tarifi


Malzemeler:

  • 4-5 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 adet orta boy domates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı şeker

Hazırlık Aşamaları:


  • Patatesleri soyup iri küp şeklinde doğrayın
  • Soğanı yemeklik doğrayın
  • Domatesleri küp küp doğrayın

Pişirme Yöntemi:


  • Tencereye zeytinyağını alıp ısıtın
  • Soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun
  • Salçayı ekleyip 1-2 dakika kavurun
  • Doğranmış domatesleri ekleyip 5 dakika pişirin
  • Patatesleri tencereye ekleyip 2-3 dakika karıştırın
  • Tuz, karabiber ve diğer baharatları ekleyin
  • Sıcak suyu ve şekeri ilave edin
  • Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 25-30 dakika)

Püf Noktaları:

  • Patatesleri çok küçük doğramamaya dikkat edin, dağılabilir
  • Pişme süresinde ara sıra kontrol edip karıştırın
  • Su miktarını patateslerin çeşidine göre ayarlayabilirsiniz
  • İsterseniz içine havuç veya bezelye de ekleyebilirsiniz

Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak pilav veya yoğurtla birlikte servis edebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;