Maydanozlu patates püresi nasıl yapılır, tarifini verir misin?

Kremalı dokusu ve taze maydanozun ferahlığıyla klasik patates püresine lezzetli bir dokunuş. Basit malzemelerle hazırlanan bu tarif, ana yemeklerin yanında enfes bir alternatif sunuyor.

22 Kasım 2025

Maydanozlu Patates Püresi Tarifi


Malzemeler:

  • 4 orta boy patates
  • 1 su bardağı süt (isteğe bağlı olarak ılık)
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 demet taze maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı rendelenmiş muskat (isteğe bağlı)

Yapılışı:


1. Patatesleri Hazırlama:


  • Patatesleri iyice yıkayıp kabuklarını soyun.
  • Büyük parçalar halinde doğrayın.
  • Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin ve kaynamaya bırakın.
  • Patatesler yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 15-20 dakika) haşlayın.

2. Maydanozu Hazırlama:

  • Maydanozları ince ince kıyın.

3. Püreyi Hazırlama:

  • Haşlanan patateslerin suyunu süzün.
  • Patatesleri bir kaseye alıp püre haline gelene kadar ezin (tel süzgeç veya patates ezici kullanabilirsiniz).
  • Ilık sütü, tereyağını, tuzu, karabiberi ve muskatı ekleyip karıştırın.
  • Kıyılmış maydanozları ekleyip tüm malzemeleri homojen olana kadar karıştırın.

4. Servis:

  • Sıcak olarak servis yapın. Yanında et yemekleri veya sebze yemekleriyle mükemmel uyum sağlar.

İpuçları:

  • Daha kremamsı bir kıvam için süt miktarını artırabilirsiniz.
  • Maydanozun taze ve canlı renkli olmasına dikkat edin.
  • Püreyi hazırlarken blender kullanmamaya özen gösterin, aksi takdirde patatesler yapışkan bir kıvam alabilir.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;