Mercimek ve Patates Köftesi Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 orta boy patates
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- Tuz, karabiber
- 2-3 yemek kaşığı un
- Sıvı yağ (kızartmak için)
Yapılışı:
- Mercimeği yıkayıp, üzerini geçecek kadar su ile haşlayın. Suyunu çekince ocaktan alın.
- Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun ve püre haline getirin.
- Soğanı ince ince doğrayıp, az sıvı yağ ile kavurun.
- Haşlanmış mercimek, patates püresi, kavrulmuş soğan, sarımsak, ince kıyılmış maydanoz ve baharatları bir kasede karıştırın.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek, köfte hamurunun ele yapışmayacak kıvama gelmesini sağlayın.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, köfte şekli verin.
- Kızgın yağda her iki tarafını da kızartın.
- Kağıt havlu serilmiş tabağa alarak fazla yağını süzdürün.
Servis Önerisi:
- Sıcak veya ılık olarak, yoğurt ve salata eşliğinde servis yapabilirsiniz.
Not:
- Köfteleri kızartmadan önce buzdolabında 15-20 dakika dinlendirirseniz, şekilleri daha iyi korunur.
|