Milföy Hamuruyla Patates Böreği Tarifi
Malzemeler:
- 2 adet milföy hamuru (dondurulmuş, oda sıcaklığında çözülmüş)
- 4-5 adet orta boy patates
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı
- Tuz, karabiber, kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
- 1 çay bardağı sıvı yağ (üzeri için)
- 1 adet yumurta sarısı (üzeri için, isteğe bağlı)
- Çörek otu veya susam (üzeri için)
Yapılışı:
- Patatesleri haşlayın, soyun ve bir kasede ezin.
- Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun.
- Kavrulan soğanı, ezilmiş patatese ekleyin. Tuz, karabiber ve diğer baharatları ilave edip karıştırın.
- Milföy hamurlarını tezgaha serin, hafifçe unlayarak ince bir şekilde açın.
- Açılan hamurun yarısına patatesli harçtan yayın, diğer yarısını üzerine kapatın.
- Böreği dilimleyin veya rulo şeklinde sararak tepsiye dizin.
- Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu/susam serpin.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında altın rengi alana kadar pişirin.
Püf Noktaları:
- Milföy hamurunun çok yumuşamaması için hızlı çalışın.
- İç harcı soğutmadan hamura koymayın, aksi halde hamur eriyebilir.
- Daha lezzetli olması için patates harcına ince kıyılmış maydanoz veya beyaz peynir ekleyebilirsiniz.
|