Milföylü patates rulo böreği nasıl yapılır?

Milföy hamuru ve patatesin mükemmel uyumunu gösteren bu pratik tarif, hem görünümü hem lezzetiyle sofralarınızı şenlendirecek. Çıtır çıtır dış yapısı ve içindeki nefis patatesli harç ile ana yemek ya da atıştırmalık olarak değerlendirilebilecek bir lezzet sunuyor.

23 Kasım 2025

Milföylü Patates Rulosu Tarifi


Malzemeler:

  • 2 adet milföy hamuru
  • 3 orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • 1 adet yumurta sarısı (üzeri için)
  • Çörek otu veya susam (üzeri için)

Hazırlık Aşamaları:


  • Patatesleri haşlayıp püre haline getirin
  • Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda kavurun
  • Patates püresini ve kavrulmuş soğanı karıştırın
  • Baharatları ekleyip iyice karıştırın

Yapılışı:


  • Milföy hamurlarını oda sıcaklığında 10 dakika bekletin
  • Her milföy hamurunu tezgaha alıp hafifçe açın
  • Hazırladığınız patatesli harçtan eşit miktarda yayın
  • Hamuru rulo şeklinde sarın
  • Dilimleyip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin
  • Üzerine yumurta sarısı sürün
  • Çörek otu veya susam serpin

Pişirme:

  • Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında
  • 20-25 dakika pişirin
  • Altın rengi alana kadar kontrollü pişirin

Servis Önerisi:

  • Sıcak veya ılık olarak servis yapın
  • Yoğurt veya cacık ile birlikte sunabilirsiniz

Püf Noktaları:

  • Milföy hamurunun çok yumuşamamasına dikkat edin
  • Patatesli harcı çok sulu yapmamaya özen gösterin
  • Fırın sıcaklığını kontrol edin, yanmaması için

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;