Patates çanağında mantarlı tavuk yemeği nasıl yapılır?

Lezzetli ve doyurucu bir ana yemek arayanlar için farklı bir tarif: patatesin doğal kabuğunda pişen mantarlı tavuk yemeği. Pratik hazırlanışı ve göz alıcı sunumuyla özel günlerde veya günlük sofralarda tercih edilebilecek bu nefis yemek, hem besleyici hem de görsel şölen sunuyor.

23 Kasım 2025

Patates Çanağında Mantarlı Tavuk Yemeği Tarifi


Malzemeler:

  • 4 adet büyük boy patates
  • 400 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
  • 250 gram mantar (dilimlenmiş)
  • 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım demet maydanoz (kıyılmış)
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlık Aşamaları:


1. Patateslerin Hazırlanması:


  • Patatesleri iyice yıkayıp fırça ile temizleyin
  • Her patatesi boylamasına ortadan ikiye kesin
  • Kaşık yardımıyla içlerini oyarak çanağa dönüştürün (Kenarlardan 1 cm kalacak şekilde)
  • Çıkardığınız patates içlerini küp küp doğrayıp bir kaseye alın
  • Patates çanaklarını yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin

2. Tavuklu Mantar Harç Hazırlığı:

  • Tavada sıvı yağı ısıtın
  • Soğanları pembeleşene kadar kavurun
  • Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun
  • Kuşbaşı tavukları ilave edip rengi dönene kadar pişirin
  • Mantarları ekleyip suyunu çekene kadar kavurun
  • Doğranmış patates içlerini, baharatları ve sıcak suyu ekleyin
  • Patatesler yumuşayana kadar (yaklaşık 15 dakika) pişirin
  • Ocaktan almadan önce kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın

3. Doldurma ve Pişirme:

  • Hazırladığınız harçla patates çanaklarını doldurun
  • Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin
  • Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin
  • Üzeri kızarana kadar fırında tutun

4. Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak servis yapın
  • Yanında yoğurt veya cacık ile servis edebilirsiniz
  • Üzerine taze kekik serperek sunum yapabilirsiniz

Püf Noktaları:

  • Patates çanaklarını oyarken dibini delmemeye özen gösterin
  • Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika dinlendirin
  • İsteğe bağlı olarak iç harca haşlanmış bezelye ekleyebilirsiniz
  • Vejetaryen versiyonu için tavuk yerine soya kıyması kullanabilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;