Patates püresi ile lezzetli çanak köfte nasıl yapılır?
Lezzetli bir ana yemek arayanlar için nefis bir patates püreli çanak köfte tarifi. Köftelerin yumuşak dokusu, domatesli sosun aroması ve üzerini kaplayan erimiş peynirle buluşan patates püresi, damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Pratik hazırlanışı ve sunumuyla özel günlerin vazgeçilmezi olacak bu tarif, sevdiklerinizle paylaşmak için harika bir seçenek.
Patates Püreli Çanak Köfte TarifiMalzemeler:
Hazırlık:1. Patatesleri soyup doğrayın, tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan patatesleri süzüp, süt, tereyağı, tuz ve karabiber ekleyerek püre haline getirin. Kenara alın. 2. Köfte harcını hazırlamak için; kıyma, rendelenmiş soğan, sarımsak, yumurta, galeta unu, tuz, baharatlar ve maydanozu bir kasede iyice yoğurun. 3. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlak köfteler şeklinde şekillendirin. 4. Bir tavada az miktarda sıvı yağ ile köfteleri her iki tarafını da altın rengi olana kadar pişirin. 5. Ayrı bir tencerede sos için; zeytinyağı, domates ve biber salçasını kavurun. Üzerine sıcak su, tuz ve karabiber ekleyip kaynamaya bırakın. 6. Fırına dayanıklı bir kabın tabanına pişen köfteleri dizin, üzerine hazırladığınız sosu gezdirin. 7. Köftelerin üzerine patates püresini düzgünce yayın ve rendelenmiş kaşar peyniri serpin. 8. Önceden ısıtılmış 180°C fırında, peynirler eriyip kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. 9. Sıcak olarak servis yapın, yanına yoğurt veya salata ile sunabilirsiniz. Püf Noktaları:
|
.webp)
.webp)

.webp)



.webp)