Patates püresi kaşarlı fırında nasıl yapılır?

Lezzetli ve pratik bir fırın yemeği arayanlar için kaşarlı patates püresi, hem ana yemek hem de garnitür olarak ideal bir seçenek sunuyor. Kremalı dokusu ve erimiş peynirin lezzet birleşimiyle sofraları şenlendiren bu tarif, özellikle çocukların severek tüketeceği bir alternatif olarak öne çıkıyor.

23 Kasım 2025

Patates Püresi Kaşarlı Fırında Tarifi


Malzemeler:

  • 4-5 adet orta boy patates
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet yumurta sarısı (isteğe bağlı)
  • Tuz, karabiber
  • Kızartmak için sıvı yağ (fırın kabını yağlamak için)

Yapılışı:


  • Patatesleri soyup doğrayın ve haşlayın. Haşlanan patatesleri süzüp püre haline getirin.
  • Püreye süt, tereyağı, tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın. İsteğe bağlı olarak yumurta sarısını da ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edin.
  • Yağlanmış bir fırın kabına patates püresini yayın ve üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında, kaşarlar eriyip kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  • Sıcak servis yapın.

İpuçları:


  • Patates püresini daha lezzetli yapmak için bir diş sarımsak ekleyebilirsiniz.
  • Kaşar peyniri yerine mozzarella veya cheddar da kullanabilirsiniz.
  • Üzerini daha çıtır yapmak için fırını ızgara ayarına getirip son 5 dakika pişirebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;