Patates püresiyle hazırlanan et güveç nasıl yapılır?

Lezzetli ve doyurucu bir ana yemek arayanlar için nefis bir patates püreli et güveç tarifi. Dana etinin yumuşacık piştiği, üzerini kaplayan patates püresinin altın rengi kızardığı bu tarif, hem göze hem damağa hitap ediyor. Toplamda iki saat içinde hazırlanabilen bu pratik yemek, özel günlerde veya aile sofralarında rahatlıkla sunulabilecek bir lezzet şöleni vaat ediyor.

23 Kasım 2025

Patates Püreli Et Güveç Tarifi


Malzemeler:

  • 500 gram kuşbaşı doğranmış dana eti
  • 4 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlık Süresi: 20 dakika


Pişirme Süresi: 1 saat 30 dakika

Yapılışı:

1. İlk olarak patatesleri haşlayarak püresini hazırlayın. Patatesleri soyup küp küp doğrayın. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyerek yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan patatesleri süzüp, süt ve tereyağı ile birlikte püre haline getirin.

2. Güveç için; soğanı yemeklik doğrayın, havuçları küp küp kesin, sarımsakları ince ince dilimleyin.

3. Bir tencereye zeytinyağını alın, üzerine soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.

4. Kuşbaşı etleri ekleyip etler suyunu salıp çekene kadar yüksek ateşte kavurun.

5. Domates ve biber salçasını ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.

6. Havuç ve sarımsakları ekleyip karıştırın.

7. Üzerine sıcak suyu ekleyin, tuz, karabiber ve kekiği ilave edin.

8. Kapağını kapatıp kısık ateşte etler yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat pişirin.

9. Pişen et güveci fırın kabına alın, üzerine hazırladığınız patates püresini kaşık yardımıyla düzgünce yayın.

10. Önceden ısıtılmış 180°C fırında patates püresi kızarana kadar 20-25 dakika pişirin.

11. Sıcak olarak servis yapın.

Püf Noktaları:


  • Etlerin daha çabuk pişmesi için düdüklü tencere kullanabilirsiniz
  • Patates püresinin kıvamını süt miktarını ayarlayarak kontrol edebilirsiniz
  • Güveçte isterseniz bezelye veya mısır da kullanabilirsiniz
  • Fırından çıkardıktan sonra üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpebilirsiniz

Servis Önerisi:

Yanında yoğurt veya cacık ile servis edebilirsiniz. Ayrıca taze yeşilliklerle hazırlanmış bir salata bu yemeğe çok iyi eşlik edecektir.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;