Patates püresiyle hazırlanan et güveç nasıl yapılır?
Lezzetli ve doyurucu bir ana yemek arayanlar için nefis bir patates püreli et güveç tarifi. Dana etinin yumuşacık piştiği, üzerini kaplayan patates püresinin altın rengi kızardığı bu tarif, hem göze hem damağa hitap ediyor. Toplamda iki saat içinde hazırlanabilen bu pratik yemek, özel günlerde veya aile sofralarında rahatlıkla sunulabilecek bir lezzet şöleni vaat ediyor.
Patates Püreli Et Güveç TarifiMalzemeler:
Hazırlık Süresi:20 dakikaPişirme Süresi: 1 saat 30 dakika Yapılışı: 1. İlk olarak patatesleri haşlayarak püresini hazırlayın. Patatesleri soyup küp küp doğrayın. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyerek yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan patatesleri süzüp, süt ve tereyağı ile birlikte püre haline getirin. 2. Güveç için; soğanı yemeklik doğrayın, havuçları küp küp kesin, sarımsakları ince ince dilimleyin. 3. Bir tencereye zeytinyağını alın, üzerine soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun. 4. Kuşbaşı etleri ekleyip etler suyunu salıp çekene kadar yüksek ateşte kavurun. 5. Domates ve biber salçasını ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. 6. Havuç ve sarımsakları ekleyip karıştırın. 7. Üzerine sıcak suyu ekleyin, tuz, karabiber ve kekiği ilave edin. 8. Kapağını kapatıp kısık ateşte etler yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat pişirin. 9. Pişen et güveci fırın kabına alın, üzerine hazırladığınız patates püresini kaşık yardımıyla düzgünce yayın. 10. Önceden ısıtılmış 180°C fırında patates püresi kızarana kadar 20-25 dakika pişirin. 11. Sıcak olarak servis yapın. Püf Noktaları:
Servis Önerisi:Yanında yoğurt veya cacık ile servis edebilirsiniz. Ayrıca taze yeşilliklerle hazırlanmış bir salata bu yemeğe çok iyi eşlik edecektir. |
.webp)
.webp)

.webp)



.webp)