Patates püresiyle sebzeli köfte nasıl yapılır?

Hem besleyici hem de lezzetli bir alternatif arayanlar için patates püresi temelli sebzeli köfte, pratik malzemelerle hazırlanan nefis bir seçenek sunuyor. Haşlanmış patatesin yumuşak dokusunu çeşitli sebzeler ve baharatlarla birleştiren bu tarif, kızartma veya fırın seçenekleriyle farklı pişirme tekniklerine uyum sağlıyor. Aile sofralarını renklendirecek bu köfteler, özellikle çocukların sebze tüketimini keyifli hale getirmek için ideal bir yöntem.

23 Kasım 2025

Patates Püresiyle Sebzeli Köfte Tarifi


Malzemeler:

  • 4 adet orta boy patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Kızartmak için sıvı yağ

Hazırlık Süresi: 30 dakika


Pişirme Süresi: 20 dakika

Yapılışı:

1. Patates Püresi Hazırlığı:


  • Patatesleri soyup küp küp doğrayın
  • Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin
  • Yumuşayıncaya kadar haşlayın
  • Suyunu süzüp ezerek püre haline getirin
  • Soğumaya bırakın

2. Sebzelerin Hazırlanması:

  • Havucu rendeleyin
  • Soğanı ince ince doğrayın
  • Sarımsağı ezin
  • Maydanozu ince kıyın

3. Köfte Karışımının Hazırlanması:

  • Soğumuş patates püresine rendelenmiş havuç, doğranmış soğan, sarımsak ve maydanozu ekleyin
  • Üzerine un, yumurta ve baharatları ilave edin
  • Tüm malzemeleri güzelce yoğurun
  • Karışımın kıvamının köfte şekli verebilecek kadar yoğun olmasına dikkat edin

4. Köftelerin Şekillendirilmesi:

  • Köfte karışımından ceviz büyüklüğünde parçalar alın
  • Elinizde yuvarlayıp hafifçe bastırarak köfte şekli verin
  • Köfteleri bir tepsiye dizin

5. Pişirme:

  • Tavaya sıvı yağ alıp kızdırın
  • Köfteleri arkalı önlü kızartın
  • Altın rengi alana kadar pişirin
  • Kağıt havlu serilmiş tabağa alarak fazla yağını süzdürün

Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak yoğurt veya cacık eşliğinde servis yapabilirsiniz
  • Yanına yeşil salata mükemmel gider

Püf Noktaları:

  • Patatesler çok sıcakken ezmeyin, soğumasını bekleyin
  • Köfteleri çok ince yapmamaya özen gösterin
  • Kızartma yağının iyice kızmış olmasına dikkat edin
  • Daha hafif olması için fırında da pişirebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;