Patates ve havuçla lezzetli mercimek çorbası nasıl yapılır?

Kış akşamlarını ısıtacak, besleyici ve doyurucu bir çorba arıyorsanız bu tarif tam size göre. Kırmızı mercimeğin protein değeriyle patates ve havuçun vitaminlerini birleştiren bu nefis çorba, hem pratik hem de lezzet dolu bir öğün vaat ediyor.

23 Kasım 2025

Lezzetli Patates ve Havuçlu Mercimek Çorbası Tarifi


Malzemeler:

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet orta boy patates (küp küp doğranmış)
  • 1 adet orta boy havuç (küp küp doğranmış)
  • 1 adet orta boy soğan (küp küp doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz (damak zevkinize göre ayarlayın)
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 6 su bardağı sıcak su veya et suyu
  • 1 adet defne yaprağı (isteğe bağlı)
  • Taze maydanoz (servis için)
  • Limon dilimleri (servis için)

Yapılışı:


  • Mercimekleri yıkayıp süzün ve bir kenara alın.
  • Orta boy bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve ısıtın. Soğanları ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
  • Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun, ardından salçayı ilave edip kokusu çıkana kadar karıştırın.
  • Doğranmış patates ve havucu tencereye ekleyin, 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin.
  • Mercimekleri, kimyon, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
  • Sıcak suyu veya et suyunu tencereye dökün, defne yaprağını ekleyin ve kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın, tencerenin kapağını kapatıp mercimekler ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
  • Pişme süresi sonunda defne yaprağını çıkarın ve çorbayı blender ile pürüzsüz hale getirin (isterseniz pütürlü bırakabilirsiniz).
  • Kıvamını kontrol edin, gerekirse biraz daha su ekleyip bir taşım daha kaynatın.
  • Servis yapmadan önce üzerine taze maydanoz serpin ve yanında limon dilimleri ile sıcak servis yapın.

İpuçları:


  • Çorbayı daha kremalı yapmak için piştikten sonra bir miktar krema veya yoğurt ekleyebilirsiniz.
  • Et suyu kullanırsanız, çorbanın lezzeti daha derin olacaktır.
  • Sebzeleri daha küçük doğrarsanız, pişme süresi kısalır.
  • Çorbayı bir gün önceden yapıp bekletirseniz, lezzeti daha iyi oturacaktır.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;