Patates ve Kaşar Peynirli Börek Tarifi
Malzemeler:
- 4 adet yufka
- 3 orta boy patates
- 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ (üzeri için)
- 1 su bardağı süt (üzeri için)
- Tuz, karabiber, kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
- Çörek otu veya susam (üzeri için)
Hazırlık Aşamaları:
- Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun ve bir kasede ezin.
- Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda hafifçe kavurun.
- Kavrulmuş soğanı, ezilmiş patatese ekleyin.
- Rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın.
Böreğin Yapılışı:
- Fırınınızı 180°C'de ısıtmaya başlayın.
- Yufkaları tezgaha serin ve her birini dörde bölün.
- Bir parça yufkaya patatesli harçtan yayıp, rulo şeklinde sarın.
- Tüm yufka ve harç bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
- Börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin.
- Süt ve sıvı yağı karıştırıp böreklerin üzerine fırça ile sürün.
- Üzerlerine çörek otu veya susam serpin.
- 180°C fırında 25-30 dakika altın rengi alana kadar pişirin.
Servis Önerisi:
- Sıcak veya ılık olarak yoğurt veya ayran ile servis edebilirsiniz.
|