Patates ve köfte ile lezzetli bir yemek nasıl hazırlanır?

Lezzetli bir ana yemek arayanlar için nefis patatesli köfte tarifi: Köftelerin yumuşacık dokusu, patateslerin enfes kıvamı ve baharatların mükemmel uyumuyla sofralarınızı şenlendirecek pratik bir tarif. Hem doyurucu hem de besleyici bu yemek, aile sofralarının vazgeçilmezi olmaya aday.

23 Kasım 2025

Patatesli Köfte Yemeği Tarifi


Malzemeler:

  • 500 gram kıyma (karışık veya dana)
  • 4-5 orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı sıcak su

Hazırlık Aşamaları:


1. Köfte Hamurunu Hazırlama:


  • Soğanı rendeleyin ve suyunu sıkın
  • Kıymayı derince bir kaba alın
  • Rendelenmiş soğan, sarımsak, yumurta, galeta unu ve tüm baharatları ekleyin
  • Malzemeleri iyice yoğurarak köfte hamurunu hazırlayın
  • 15 dakika buzdolabında dinlendirin

2. Patatesleri Hazırlama:

  • Patatesleri soyun ve iri küp şeklinde doğrayın
  • Soğuk suda bekletip nişastasından arındırın
  • Kuruladıktan sonra tuz serpin

3. Köfteleri Şekillendirme:

  • Dinlenmiş köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar alın
  • Elinizle yuvarlayarak köfteleri şekillendirin

4. Pişirme İşlemi:

  • Tencereye sıvı yağı alıp ısıtın
  • Köfteleri her iki yönü de kızartın
  • Köfteleri tencereden alıp kenara ayırın
  • Aynı tencerede patatesleri hafif kızartın
  • Domates salçasını ekleyip 1 dakika kavurun
  • Sıcak suyu ekleyin ve kaynatın
  • Köfteleri tencereye geri ekleyin
  • Kapağını kapatıp kısık ateşte 25-30 dakika pişirin

5. Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak servis yapın
  • Yanında pirinç pilavı veya bulgur pilavı ile servis edebilirsiniz
  • Üzerine maydanoz serperek sunum yapabilirsiniz
  • Yoğurt ile birlikte servis edebilirsiniz

Püf Noktaları:

  • Köfte hamurunun iyi yoğrulması köftelerin dağılmamasını sağlar
  • Patatesleri çok küçük doğramamak önemlidir
  • Köfteleri çok fazla kızartmamak yemeğin lezzetini artırır
  • Yemeği dinlendirdikten sonra servis yapmak lezzetini artırır

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;