Patates ve yoğurtla yapılan kebap nasıl hazırlanır?

Lezzetli bir ana yemek olan patates ve yoğurtlu kebabın hazırlanışı, kıymanın baharatlarla harmanlanması ve patateslerin kızartılmasıyla başlar. Yoğurtlu sosun enfes dokunuşuyla tamamlanan bu yemek, hem görsel hem de damak zevkine hitap eden pratik bir tarif sunuyor.

24 Kasım 2025

Patates ve Yoğurtlu Kebabın Hazırlanışı


Malzemeler:

  • 500 gram kıyma (tercihen dana veya karışık)
  • 2 orta boy patates
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • Zeytinyağı veya sıvı yağ
  • İsteğe bağlı: Kırmızı pul biber, maydanoz

Hazırlık Aşamaları:


1. Patateslerin Hazırlanması:


  • Patatesleri soyun ve ince dilimler halinde doğrayın.
  • Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve patates dilimlerini altın sarısı rengi alana kadar kızartın. Ardından kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzün.

2. Kıyma Harçının Hazırlanması:

  • Soğanı rendeleyin veya incecik doğrayın.
  • Bir kasede kıyma, rendelenmiş soğan, kimyon, karabiber, tuz ve isteğe bağlı baharatları ekleyip iyice yoğurun.
  • Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizle şekil verip köfte veya kebap formuna getirin.

3. Kebapların Pişirilmesi:

  • Izgara veya tavada az yağ ile kebapları her iki tarafı da pişene kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin.
  • Pişen kebapları bir kenara alın.

4. Yoğurt Sosunun Hazırlanması:

  • Bir kasede yoğurdu, ezilmiş sarımsakları ve bir tutam tuzu karıştırın.
  • İsteğe bağlı olarak ince kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın.

5. Servis:

  • Servis tabağına önce kızarmış patates dilimlerini yerleştirin.
  • Üzerine pişmiş kebapları dizin.
  • Yoğurt sosunu kebapların üzerine gezdirin veya ayrı bir kase ile servis yapın.
  • İsteğe bağlı olarak domates salçası ile hazırlanmış basit bir sos veya sumak soğanı ile süsleyebilirsiniz.

İpuçları:

  • Patatesleri fırında pişirerek daha hafif bir versiyon elde edebilirsiniz.
  • Kebapları marine etmek için birkaç saat buzdolabında bekletebilirsiniz, daha lezzetli olur.
  • Yoğurt sosuna nane veya zeytinyağı ekleyerek farklı bir aroma katabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;