Patatesli antep köftesi nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?

Geleneksel Antep mutfağının en sevilen lezzetlerinden patatesli köfte, hem pratik hem de besleyici bir seçenek. Bulgur ve patatesin mükemmel uyumuyla hazırlanan bu nefis köfteler, öğle yemeklerinden akşam sofralarına kadar her an için ideal.

23 Kasım 2025

Patatesli Antep Köftesi Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet orta boy patates (haşlanmış ve ezilmiş)
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 adet soğan (rendelenmiş)
  • 2 yemek kaşığı salça (domates veya biber salçası)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz, karabiber
  • İsteğe bağlı: maydanoz, nane

Yapılışı:


  • İnce bulguru bir kaseye alın, üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 15 dakika bekletin.
  • Haşlanmış ve ezilmiş patatesleri geniş bir kaba alın.
  • Rendelenmiş soğanı, salçayı, baharatları ve zeytinyağını ekleyip karıştırın.
  • Bulgurun suyunu süzüp patatesli karışıma ekleyin.
  • Tüm malzemeleri iyice yoğurarak homojen bir kıvam elde edin.
  • Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle şekil verin.
  • Servis tabağına alıp isteğe bağlı marul, domates ve limonla servis yapın.

Not:


  • Köfteleri daha lezzetli yapmak için içine çiğ kıyma da ekleyebilirsiniz.
  • Yoğurma işlemi sırasında harcın çok yapışmaması için ellerinizi ıslatabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;