Patatesli ay çöreği tarifi nasıl yapılır?

Lezzetli bir atıştırmalık arayanlar için pratik ve doyurucu bir tarif: Patatesli ay çöreği! Hem görünümü hem de lezzetiyle sofraları şenlendirecek bu nefis çörek, misafirlerinize ikram edebileceğiniz veya çay saatlerinize eşlik edecek harika bir seçenek.

23 Kasım 2025

Patatesli Ay Çöreği Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet orta boy patates
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3-3,5 su bardağı un
  • Üzeri için: çörek otu, susam

İç Harcı İçin:


  • Haşlanmış patateslerin ezilmiş hali
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • Patatesleri haşlayıp ezerek iç harç malzemeleriyle karıştırın.
  • Hamur için yoğurt, sıvı yağ, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.
  • Yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Hamuru 4-6 eşit parçaya bölün.
  • Her parçayı merdane ile açın, iç harcı yayıp rulo şeklinde sarın.
  • Ruloları halka şeklinde birleştirerek ay çöreği formu verin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpin.
  • 180°C fırında 25-30 dakika altın rengi alana kadar pişirin.

Püf Noktaları:

  • Hamurunuz çok sert olursa biraz daha yoğurt ekleyebilirsiniz.
  • İç harcına isteğe bağlı olarak kıyılmış maydanoz da ekleyebilirsiniz.
  • Çörekleri fırından çıkarınca 5 dakika bekletip servis yapın.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;