Patatesli çıtır muska böreği nasıl yapılır?

Lezzetli bir atıştırmalık arayanlar için pratik ve nefis bir tarif: Patatesli çıtır muska böreği. İçindeki yumuşacık patates harcı ve dışındaki kızarmış yufka ile hem göze hem damağa hitap eden bu börek, özel günlerin vazgeçilmezi olmaya aday.

23 Kasım 2025

Patatesli Çıtır Muska Böreği Tarifi


Malzemeler:

  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı)
  • 1 paket yufka (veya hazır muska börek yufkası)
  • 1 adet yumurta (üzeri için)
  • Kızartma yağı

Yapılışı:


  • Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun ve bir kasede ezin.
  • Soğanı ince ince doğrayıp, sıvı yağda kavurun.
  • Kavrulan soğanı, ezilmiş patatese ekleyin.
  • Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırarak iç harcını hazırlayın.
  • Yufkaları üçgen şeklinde kesin.
  • Her üçgenin geniş kısmına patatesli harçtan koyup, muska şeklinde katlayın.
  • Katlanan böreklerin kenarlarını yumurta akıyla yapıştırın.
  • Kızgın yağda altın rengi alana kadar kızartın.
  • Kağıt havlu üzerinde fazla yağını alıp, sıcak servis yapın.

Püf Noktaları:


  • Yufkaları çok ince açarsanız daha çıtır olur.
  • İç harcı soğuduktan sonra yufkaya koyun.
  • Kızartma yağının sıcaklığını kontrol edin, yoksa börekler yağ çekebilir.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;