Patatesli dana kavurma nasıl yapılır, tarifini verir misin?
Lezzetli ve doyurucu bir ana yemek arayanlar için nefis bir patatesli dana kavurma tarifi. Dana etinin yumuşacık olması ve patateslerin içine işleyen baharatlarla hazırlanan bu yemek, aile sofralarını şenlendirecek. Adım adım hazırlanışı ve püf noktalarıyla bu tarif, mutfakta yeni olanlar için bile kolaylıkla uygulanabilecek bir rehber sunuyor.
Patatesli Dana Kavurma TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. İlk olarak dana etini kuşbaşı şeklinde doğrayın. Patatesleri iri küp şeklinde doğrayıp suda bekletin. Soğanları yemeklik, biberleri jülyen doğrayın. Sarımsakları ince ince dilimleyin. 2. Geniş bir tencereye sıvı yağı alıp ısıtın. Etleri ekleyip yüksek ateşte her yönü renk alana kadar kavurun. 3. Etler suyunu çekip kızarmaya başlayınca soğanları ekleyip 3-4 dakika daha kavurun. 4. Salçaları ekleyip 2 dakika daha kavurduktan sonra doğranmış biber ve sarımsakları ilave edin. 5. Patatesleri sudan çıkarıp tenceredeki karışıma ekleyin. Tuz ve baharatları ilave edip 5 dakika daha karıştırarak kavurun. 6. Üzerine sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynayınca ocağın ateşini kısıp kapağını kapatın. 7. Etler ve patatesler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Ara sıra kontrol edip karıştırmayı unutmayın. 8. Patatesler ve etler tamamen yumuşayınca ocağın altını kapatın. 10 dakika dinlendirdikten sonra sıcak servis yapın. Püf Noktaları:
Afiyet olsun! |
.webp)
.webp)

.webp)



.webp)