Patatesli haslama nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Lezzetli ve besleyici bir sebze yemeği olan patatesli haşlama, hem pratik hem de ekonomik bir seçenek. Taze sebzelerin uyumlu lezzetiyle hazırlanan bu nefis tarif, özellikle kış aylarında içinizi ısıtacak sağlıklı bir ana yemek alternatifi sunuyor.

23 Kasım 2025

Patatesli Haşlama Tarifi


Malzemeler:

  • 4-5 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 litre su
  • İsteğe bağlı: maydanoz veya dereotu

Yapılışı:


  • Patatesleri ve havucu soyup iri küpler halinde doğrayın.
  • Soğanı yemeklik doğrayın, sarımsakları ince dilimleyin.
  • Bir tencereye zeytinyağını alıp soğanları hafif pembeleşene kadar kavurun.
  • Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun.
  • Doğranmış patates ve havucu tencereye ekleyin.
  • Üzerine suyu ilave edin, tuz ve karabiberi ekleyin.
  • Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte sebzeler yumuşayana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirin.
  • Piştikten sonra ocaktan alıp, ince kıyılmış maydanoz veya dereotu ile süsleyerek servis yapın.

İpucu:


  • Daha lezzetli olması için sebze suyu veya tavuk suyu kullanabilirsiniz.
  • İsterseniz haşlamanın yanına yoğurt veya zeytinyağlı sosla servis edebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;