Patatesli karalahana kavurması nasıl yapılır?

Lezzetli ve besleyici bir Anadolu klasiği olan patatesli karalahana kavurması, hem pratik hem de ekonomik bir seçenek. Zeytinyağının enfes aromasıyla hazırlanan bu yemek, sağlıklı beslenme rutinlerine renk katıyor.

23 Kasım 2025

Patatesli Karalahana Kavurması Tarifi


Malzemeler:

  • 1 demet karalahana (yaklaşık 500 gram)
  • 2 orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber (isteğe bağlı)
  • 1 su bardağı sıcak su

Hazırlık Aşamaları:


  • Karalahanaları yıkayıp ince ince doğrayın. Bir tencerede kaynar suda 5 dakika haşlayıp süzün.
  • Patatesleri küp küp doğrayın, soğanı yemeklik, sarımsağı ince dilimleyin.

Pişirme Yöntemi:


  • Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın, soğanları pembeleşene kadar kavurun.
  • Sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
  • Biber salçasını ilave edip 1-2 dakika kavurun.
  • Doğranmış patatesleri ekleyip 5 dakika daha kavurun.
  • Haşlanmış karalahanaları tavaya ekleyin, tuz ve baharatları ilave edip karıştırın.
  • Sıcak suyu ekleyip kapağını kapatın, kısık ateşte patatesler yumuşayana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirin.

Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak yoğurt eşliğinde servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;