Patatesli karnabahar böreği nasıl yapılır?

Lezzetli ve besleyici bir börek tarifi arayanlar için karnabahar ve patates uyumundan doğan nefis bir seçenek. Yufkanın incecik katmanları arasında gizlenen sebzeli iç harç, hem hafif hem de doyurucu bir alternatif sunuyor. Fırından yeni çıkmış sıcak böreklerin mis kokusu mutfağı sararken, çıtır çıtır dokusu ve yoğurt eşliğinde sunumuyla sofralara şenlik katacak.

23 Kasım 2025

Patatesli Karnabahar Böreği Tarifi


Malzemeler:

  • 1 orta boy karnabahar
  • 2 orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
  • 1 paket yufka (6-8 adet)
  • 1 su bardağı sıvı yağ (pişirme için)
  • 1 adet yumurta (üzeri için)

Hazırlık Aşamaları:


1. İç Harcın Hazırlanması:


  • Karnabaharı yıkayıp küçük çiçeklere ayırın. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın. Yumuşayınca süzün ve püre haline getirin.
  • Patatesleri ayrı bir tencerede haşlayıp kabuklarını soyun ve püre haline getirin.
  • Soğanı ince ince doğrayıp zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun.
  • Haşlanmış karnabahar ve patates püresini soğanlı tavaya ekleyin. Tuz, karabiber ve pul biberi ilave edip karıştırarak kavurun. İç harcınız hazır.

2. Böreğin Sarılması:

  • Yufkaları tezgaha serin. Her bir yufkayı dörde bölün.
  • Her parçanın geniş kısmına 1-2 yemek kaşığı iç harç koyup rulo şeklinde sarın. Uçlarını içe katlayarak kapatın.
  • Tüm yufka ve iç harcı bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.

3. Pişirme:

  • Fırını 180°C'de ısıtın.
  • Börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • Yumurtayı çırpıp böreklerin üzerine sürün.
  • Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika veya üzeri kızarana kadar pişirin.

4. Servis:

  • Fırından çıkan börekleri bir süre dinlendirdikten sonra sıcak veya ılık olarak servis yapın. Yoğurt veya cacık ile sunabilirsiniz.

İpuçları:

  • İç harcına isteğe bağlı olarak rendelenmiş kaşar peyniri ekleyebilirsiniz.
  • Yufkalar kurumaması için üzerlerini nemli bir bezle örtebilirsiniz.
  • Daha sağlıklı bir seçenek için börekleri kızartmak yerine fırında pişirebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;