Patatesli kaşarlı mücver nasıl yapılır?
Lezzetli bir atıştırmalık veya ana yemek alternatifi arayanlar için pratik ve doyurucu bir tarif. Patatesin yumuşak dokusu ile kaşar peynirinin erimiş lezzetinin buluştuğu bu mücver, hem çay saatlerine hem de sofralara renk katıyor.
Patatesli Kaşarlı Mücver TarifiMalzemeler:
Hazırlanışı:1. Adım: Patatesleri HazırlamaPatatesleri soyup rendeleyin. Rendelenmiş patatesleri tuz serperek 10 dakika bekletin, sonra suyunu sıkın. 2. Adım: Diğer Malzemeleri Ekleyin Rendelenmiş patatese ince doğranmış soğan, rendelenmiş kaşar peyniri, yumurta, ince kıyılmış maydanoz, un, kabartma tozu ve baharatları ekleyin. 3. Adım: Karıştırma Tüm malzemeleri güzelce karıştırın. Kıvamı çok cıvık olmamalı, şekil alacak kıvamda olmalı. 4. Adım: Kızartma Kızgın yağa kaşıkla karışımdan alıp mücverleri dökün. Altın sarısı rengini alana kadar her iki tarafını kızartın. 5. Adım: Servis Kağıt havlu serilmiş tabağa alarak fazla yağını süzdürün. Sıcak olarak servis yapın. Püf Noktaları:
Not:Bu tarif yaklaşık 4 kişiliktir. Afiyet olsun! |
.webp)
.webp)

.webp)



.webp)