Patatesli köfteli bezelye yemeği nasıl yapılır?
Lezzetli bir ana yemek için patates, köfte ve bezelyenin mükemmel uyumu... Hem doyurucu hem de besleyici bu nefis yemek, özellikle aile sofralarını şenlendirecek. Malzemelerin hazırlanışından pişirme sürecine kadar tüm detaylar, bu geleneksel lezzetin evlerde kolayca yapılabilmesi için adım adım anlatılıyor.
Patatesli Köfteli Bezelye Yemeği TarifiMalzemeler:
Köftesi İçin:
Yapılışı:1. Köfte harcını hazırlayın: Kıyma, rendelenmiş soğan, galeta unu, yumurta ve baharatları bir kasede iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde köfteler yapın. 2. Patatesleri soyup küp küp doğrayın. Soğanı ince ince yemeklik doğrayın. Sarımsakları ezin. 3. Tencerede sıvı yağı ısıtın. Köfteleri arkalı önlü kızartın ve bir tabağa alın. 4. Aynı tencereye soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Sarımsak ve salçayı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. 5. Patates ve bezelyeleri tencereye ekleyin. Baharatları ve şekeri ilave edip 2-3 dakika karıştırın. 6. Üzerine sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynayınca kısık ateşte 15 dakika pişirin. 7. Köfteleri yemeğin üzerine dizip, tencerenin kapağını kapatın. 15-20 dakika daha pişirin. 8. Yemek dinlendikten sonra servis yapın. Afiyet olsun! Püf Noktaları:
|
.webp)
.webp)

.webp)



.webp)