Patatesli rulo börek nasıl hazırlanır ve dondurulur?

Lezzetli patatesli rulo börekler hazırlamak için pratik bir tarif ve doğru dondurma teknikleri. Yufkaların içine yayılan nefis patates harcından, böreklerin nasıl rulo şeklinde sarılacağına, pişirme detaylarından dondurma yöntemlerine kadar tüm incelikler bu rehberde yer alıyor. Ayrıca dondurulmuş börekleri nasıl mükemmel şekilde pişireceğinize dair ipuçları da bulacaksınız.

23 Kasım 2025

Patatesli Rulo Börek Hazırlama ve Dondurma Rehberi


Malzemeler:

  • 4 adet yufka
  • 4 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (yufkalar için)
  • 1 adet yumurta (üzeri için)

Hazırlık Aşamaları:


1. Patatesli İç Harcın Hazırlanması


  • Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve bir kasede ezin
  • Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda kavurun
  • Kavrulan soğanı ezilmiş patatese ekleyin
  • Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip iyice karıştırın

2. Yufkaların Hazırlanması

  • Yufkaları tezgaha serin
  • Her yufkanın üzerine fırça ile sıvı yağ sürün
  • Patatesli harçtan dörde bölün ve her yufkaya eşit şekilde yayın

3. Rulo Şekli Verme

  • Yufkaları uzun kenarından sıkıca rulo şeklinde sarın
  • Uç kısımlarını içe katlayarak kapatın
  • Dilimlemek için 2-3 cm genişliğinde kesin

4. Pişirme

  • Fırını 180°C'de ısıtın
  • Börekleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin
  • Üzerlerine çırpılmış yumurta sürün
  • Altın rengi alana kadar 25-30 dakika pişirin

Dondurma İşlemi:

1. Pişirmeden Dondurma

  • Rulo börekleri pişirmeden tepsiye dizin
  • Buzlukta 1-2 saat dondurun
  • Donmuş börekleri buzdolabı poşetine alın
  • 3 ay saklayabilirsiniz

2. Piştikten Sonra Dondurma

  • Pişmiş börekleri tamamen soğutun
  • Tek kat şekilde tepsiye dizip dondurun
  • Donduktan sonra saklama kabına alın
  • 1 ay saklayabilirsiniz

Dondurulmuş Börekleri Pişirme:

  • Çözündürmeden doğrudan fırında pişirin
  • Fırın sıcaklığını 180°C'de ayarlayın
  • Pişirme süresini 5-10 dakika uzatın

Püf Noktaları:

  • Yufkaların kurumaması için üzerini nemli bezle örtün
  • Dondururken böreklerin birbirine yapışmamasına dikkat edin
  • Dondurulmuş börekleri çözündürmeden pişirin
  • Saklama sürelerine dikkat edin

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;