Patatesli Sulu Börek Tarifi: Lezzetli ve Pratik Bir Lezzet
Patatesli sulu börek, Türk mutfağının sevilen yemeklerinden biridir. Hem doyurucu hem de lezzetli olan bu yemek, özellikle sulu börek sevenler için harika bir seçenektir. İşte, evde kolayca hazırlayabileceğiniz patatesli sulu börek tarifi:
Malzemeler:
- 3 adet orta boy patates
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı)
- 1 su bardağı sıvı yağ (böreği pişirmek için)
- 1 su bardağı su (hamur için)
- 2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
- İlk olarak, patatesleri haşlayın. Haşlanmış patatesleri bir kasede ezin.
- Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda kavurun. Kavrulan soğanı patates püresine ekleyin.
- Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırarak iç harcını hazırlayın.
- Hamur için, un ve tuzu bir kaba alın. Yavaş yavaş su ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru 10 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamuru, ince bir şekilde açın. Açtığınız hamuru, dikdörtgen şeklinde kesin.
- Her bir hamur parçasının üzerine patatesli harçtan koyup rulo şeklinde sarın.
- Sarılan börekleri, yağlanmış tepsiye dizin.
- Böreklerin üzerine sıvı yağ gezdirip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın rengi alana kadar pişirin.
- Pişen börekleri sıcak servis yapın. Afiyet olsun!
Püf Noktaları:
- Patatesleri iyice ezdiğinizden emin olun, böylece iç harç daha homojen olur.
- Hamuru çok ince açmak, böreğin daha çıtır olmasını sağlar.
- İsteğe bağlı olarak iç harcına maydanoz veya dereotu ekleyebilirsiniz.
|