Patatesli yufka böreği tepsisi nasıl yapılır?

Lezzetli ve doyurucu bir börek tarifi arayanlar için pratik bir seçenek: Patatesli yufka böreği. Basit malzemelerle hazırlanan bu nefis tarif, hem günlük öğünlerde hem de özel davetlerde rahatlıkla sunulabilecek bir lezzet sunuyor.

23 Kasım 2025

Patatesli Yufka Böreği Tepsisi Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet yufka
  • 4-5 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (üzeri için)
  • Tuz, karabiber, kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
  • Yarım demet maydanoz

Hazırlık Aşamaları:


  • Patatesleri haşlayıp soyun ve bir kasede ezin.
  • Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda kavurun.
  • Kavrulan soğanı, ezilmiş patateslere ekleyin.
  • İnce kıyılmış maydanozu, tuzu ve baharatları ilave edip karıştırın.

Böreğin Yapılışı:


  • Fırın tepsisini yağlayın.
  • Bir yufkayı tepsiye serpin, kenarları sarkacak şekilde yerleştirin.
  • Yufkanın üzerine hazırladığınız patatesli harçtan yayın.
  • İkinci yufkayı üzerine koyun ve tekrar harç ekleyin.
  • Son yufkayı kapatın ve kenarları içe katlayarak düzeltin.
  • Üzerine kalan sıvı yağı fırça ile sürün.
  • Dilimleyip önceden ısıtılmış 180°C fırında altın rengi alana kadar pişirin.

Servis Önerisi:

  • Sıcak veya ılık olarak yoğurt ile servis edebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;