Peynirli patates topları nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Lezzetli bir atıştırmalık arayanlar için pratik ve doyurucu bir tarif: çıtır dışı ve erimiş peynirli içiyle herkesin beğenisini kazanacak peynirli patates topları. Hem ana öğün yanı hem de çay saatleri için ideal olan bu nefis toplar, sadece birkaç malzemeyle kolayca hazırlanıyor.

22 Kasım 2025

Peynirli Patates Topları Tarifi


Malzemeler:

  • 4 adet orta boy haşlanmış patates
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • Servis için maydanoz

Yapılışı:


1. Haşlanmış patatesleri bir kasede iyice ezin, pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.

2. Rendelenmiş kaşar peyniri, yumurta, un, tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak kırmızı toz biberi ekleyip tüm malzemeleri güzelce karıştırın.

3. Hazırladığınız karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizle yuvarlak toplar şeklinde şekillendirin.

4. Bir tavada sıvı yağı iyice kızdırın. Hazırladığınız patates toplarını kızartın, altın rengi alana kadar her iki tarafını da pişirin.

5. Kızaran patates toplarını kağıt havlu serili bir tabağa alarak fazla yağını süzdürün.

6. Sıcak olarak, ince kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun!

İpucu: Patates toplarını fırında da pişirebilirsiniz. 200 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirerek daha hafif bir alternatif elde edebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;