Rulo Köfte ve Patates Püresi Tarifi
Rulo Köfte Malzemeleri
- 500 gram kıyma (karışık veya dana)
- 1 adet soğan (rendelenmiş)
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- İsteğe bağlı iç harcı için: haşlanmış yumurta, havuç, bezelye
Patates Püresi Malzemeleri
- 4-5 orta boy patates
- 1 su bardağı süt (ılık)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- İsteğe bağlı: rendelenmiş muskat
Rulo Köfte Yapılışı
- Kıyma, rendelenmiş soğan, sarımsak, yumurta, galeta unu, baharatlar ve salçayı bir kasede iyice yoğurun.
- Hazırladığınız köfte harcını streç film serili tezgaha yayın ve dikdörtgen şekil verin.
- İç harcı kullanacaksanız, haşlanmış yumurta, havuç ve bezelyeyi köfte harcının ortasına yerleştirin.
- Köfte harcını streç film yardımıyla sıkıca rulo şeklinde sarın ve uçlarını kapatın.
- Rulo köfteyi buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Dinlenen rulo köfteyi streç filmden çıkarıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin, ara ara kontrol ederek üzeri kızarana kadar pişirin.
Patates Püresi Yapılışı
- Patatesleri soyup doğrayın ve tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın.
- Haşlanmış patatesleri süzüp, sıcakken püre haline getirin.
- Ilık süt ve tereyağını ekleyip pürüzsüz kıvam alana kadar çırpın.
- Tuz ve isteğe bağlı muskatı ekleyip karıştırın.
Servis Önerisi
- Rulo köfteyi dilimleyip patates püresi ile birlikte servis yapın.
- Yanında yoğurt veya salata ile sunabilirsiniz.
|