Sebzeli patates püresi nasıl yapılır?

Geleneksel patates püresine renkli ve besleyici bir dokunuş getiren bu tarif, hem çocukların severek tüketeceği hem de sofralara farklı bir lezzet katacak pratik bir seçenek sunuyor. Havuç, kabak ve soğanın aromasıyla zenginleşen püre, sütlü-tereyağlı dokusuyla akşam yemeklerinizin vazgeçilmezi olmaya aday.

23 Kasım 2025

Sebzeli Patates Püresi Tarifi


Malzemeler:

  • 4 adet orta boy patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kabak
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz, karabiber
  • İsteğe bağlı: rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı:


  • Patatesleri soyup küp küp doğrayın
  • Havucu ve kabağı küp şeklinde doğrayın
  • Soğanı ince ince doğrayın
  • Tüm sebzeleri tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin
  • Sebzeler yumuşayana kadar haşlayın
  • Haşlanan sebzelerin suyunu süzün
  • Sebzeleri püre haline getirin
  • Ayrı bir tencerede sütü ısıtın
  • Püreye ılık süt ve tereyağını ekleyin
  • Tuz ve karabiberle tatlandırın
  • İsteğe bağlı olarak rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip karıştırın

Püf Noktaları:


  • Patateslerin çok pişmemesine dikkat edin
  • Sütü çok sıcak eklemeyin
  • Püreyi ezmek için el blenderı kullanabilirsiniz
  • İsteğe göre farklı sebzeler ekleyebilirsiniz

Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak servis yapın
  • Üzerine biraz tereyağı ve maydanoz serpebilirsiniz
  • Et yemeklerinin yanında mükemmel gider

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;