Sodalı Patatesli Yufka Böreği Tarifi
Malzemeler:
- 4 adet yufka
- 3-4 adet orta boy patates
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karbonat (soda)
- Tuz, karabiber, kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
- Üzeri için: 1 yumurta sarısı veya sıvı yağ
- İsteğe bağlı iç malzeme: beyaz peynir, maydanoz
Yapılışı:
- Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve bir kasede ezin.
- Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda kavurun, patates püresine ekleyin.
- Baharatları ve karbonatı ekleyip karıştırın. İsterseniz rendelenmiş beyaz peynir veya ince kıyılmış maydanoz da ekleyebilirsiniz.
- Yufkaları tezgaha serip iç harcı eşit şekilde yayın.
- Yufkaları rulo şeklinde sarın veya üçgen şeklinde katlayın.
- Yağlanmış fırın tepsisine dizin, üzerlerine yumurta sarısı veya sıvı yağ sürün.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında altın rengi alana kadar pişirin (yaklaşık 25-30 dakika).
Püf Noktaları:
- Karbonat, böreğin daha gevrek olmasını sağlar, ancak fazla koymamaya dikkat edin.
- Yufkaların kurumaması için üzerlerini nemli bir bezle örtebilirsiniz.
- İç harcı soğuduktan sonra yufkaya yayarsanız, yufkanın ıslanmasını önlersiniz.
|