Sodalı patatesli yufka böreği nasıl yapılır?

Lezzetli ve pratik bir börek tarifi arayanlar için sodalı patatesli yufka böreği, hem günlük sofraların hem de özel günlerin vazgeçilmezi olacak. Karbonatın gevrek dokusu ve patatesli harçla birleşen bu nefis börek, fırından çıktığı an mis gibi kokusuyla iştah kabartıyor.

24 Kasım 2025

Sodalı Patatesli Yufka Böreği Tarifi


Malzemeler:

  • 4 adet yufka
  • 3-4 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karbonat (soda)
  • Tuz, karabiber, kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
  • Üzeri için: 1 yumurta sarısı veya sıvı yağ
  • İsteğe bağlı iç malzeme: beyaz peynir, maydanoz

Yapılışı:


  • Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve bir kasede ezin.
  • Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda kavurun, patates püresine ekleyin.
  • Baharatları ve karbonatı ekleyip karıştırın. İsterseniz rendelenmiş beyaz peynir veya ince kıyılmış maydanoz da ekleyebilirsiniz.
  • Yufkaları tezgaha serip iç harcı eşit şekilde yayın.
  • Yufkaları rulo şeklinde sarın veya üçgen şeklinde katlayın.
  • Yağlanmış fırın tepsisine dizin, üzerlerine yumurta sarısı veya sıvı yağ sürün.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında altın rengi alana kadar pişirin (yaklaşık 25-30 dakika).

Püf Noktaları:


  • Karbonat, böreğin daha gevrek olmasını sağlar, ancak fazla koymamaya dikkat edin.
  • Yufkaların kurumaması için üzerlerini nemli bir bezle örtebilirsiniz.
  • İç harcı soğuduktan sonra yufkaya yayarsanız, yufkanın ıslanmasını önlersiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;